hur man talar så kommer din läkare att lyssna

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-13
Vi måste kunna prata så läkarna kommer att lyssna. Vår hälsa är beroende av det, men det är svårt att be medicinska frågor. Du är rädd för att ta upp för mycket tid och du känner dig illa eller rusade. Ibland du känner att du inte tas på allvar. Med lite förberedelser kan du motverka alla dessa problem och se till att alla dina behov tillgodoses. Förberedelser för besöket kommer att hjälpa dig att se intelligent, aktiv och förberedd. Detta är hur man får läkaren att lyssna

Du behöver:.
Recept.
Hydroklortiazid.


1.
Gör en lista över alla mediciner, vitaminer, kosttillskott och over-the-receptfria läkemedel du tar med den frekvens och doser eller förtecknas milligram. Denna lista är bra att ha med dig hela tiden i händelse av skada eller olycka. Se till att din lista är läsbara, korrekta och fullständiga.
2.
Gör en lista över dina läkemedel och födoämnesallergier hela tiden. Också medföra en giltig försäkring kort, en kopia av ditt vardagsrum kommer och alla andra avancerade direktiv vård. Se till att din läkare förstår era önskemål om dessa frågor. Du kan begära att din läkare att placera dem i din patient filer att läsa då de behövs.
3.
Ta med en lista över dina fysiska besvär och frågor. Det bidrar till att göra lite allmänt internet forskning på dina symtom så att du kan prata intelligent, även om du inte ska försöka diagnostisera dig själv. Gör din lista över problem inom rimliga gränser frågar vad som är relevant. Du kan spara några av dina allmänna frågor till senare.
4.
För ett första besök, har alla era skivor och röntgen faxas eller skickas till din nya läkare innan ditt besök. Ta en penna och block för att skriva ner några direktiv.
5.
När läkaren frågar hur du är, svara och hålla ögonkontakt. Hon kommer att se dig mer som en lika om du ser dig själv på det sättet. Har listan ut och berätta vad dina farhågor. Sen berätta kortfattat vad du har hittat ut på egen hand.
6.
När du converse, använda "vi" ord i stället för "jag" ord. Detta indikerar att du och din läkare är partner i din vård och att du inser att du är ytterst ett ansvar för att upprätthålla din hälsa.
7.
Efter läkare ger en diagnos, ställa frågor. Ställ frågor om tester, behandlingar alternativ, droger och deras biverkningar och interaktioner. Om du står inför ett allvarligt problem, tala om för läkaren att du skulle vilja ha en andra åsikt innan du gör några stora beslut. En bra läkare kommer inte hotas av detta.
8.
Har du något annat att diskutera, men upplever att läkaren rusar du säga till honom att du vet att han är väldigt upptagen men du behöver prata om ditt problem. Fråga om du kan schemalägga en tid att prata.
9.
Om du har glömt något, ring kontoret när du kommer hem. Låt en sjuksköterska svara på frågan om det är möjligt. Om du vill läkaren att lösa ditt problem, be om den bästa tiden samtalet. Acceptera att du kanske måste göra ett annat möte.
10.
Kollar din läkare som partner för att trygga din hälsa kan hjälpa dig att övervinna känslor av hotelser. Läkare är människor precis som du och kommer att svara på hur du presenterar dig själv. Om du vill ha en läkare för att ta dig på allvar, se till att du har lämnat all information han behöver. Var beredd att diskutera dina frågor intelligent. Använd ögonkontakt och presentera er oro logiskt och i ordning. Behandla din läkare eftersom en respekterad lika och han eller hon kommer sannolikt att behandla dig på samma sätt.

Tips och varningar


 • Var och informerad patient och läkare kommer att vara mer benägna att lyssna på din oro.


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man behandlar en krossad spik

  Relaterade artiklar


 • hur man kan hyra ett barn terapeut
 • hur man kan hantera klimakteriet
 • hur man ska behandla halsfluss
 • hur man ska äta under amningen
 • hur man ska förstå manliga klimakteriet
 • hur man ska behandla blåsor när du bär skor som orsakade dem
 • hur man talar så kommer din läkare att lyssna
 • hur man hittar en bra barnläkare
 • hur man kan bli av ett sugmärke
 • hur man förebygger hiv / aids i tonåren
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com