hur man uppmuntrar avkoppling i barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-07-31
Avslappning kan lätt förbises i snabba liv . Barn behöver tid för avkoppling så mycket som vuxna och kan ofta hitta sätt att koppla av på egen hand när utrymme lämnas . Anstränger sig för att uppmuntra avkoppling i barn tillåter barnen att utveckla en värdefull färdighet för att njuta av livet om det är upptaget eller långsam

Tid


1 .
Observera dina barn och märker vilka tider de dras till avkopplande aktiviteter. Även titta på tv är en sittande aktivitet kan den främja rastlöshet beroende på innehållet och inte anses vara en aktivitet som alltid främjar avslappning .
2 .
Välj en tid på dagen som särskilt ägnas åt avkoppling och diskutera det med familjen . Post ett tecken på en framträdande plats för att påminna alla .
3 .
Exchange avkoppling idéer med barn och gör en lista av någon produkt eller omständigheter du har kommit med som främjar avkoppling för familj . Möjliga leveranser kan omfatta barnens böcker , barns dvd yoga eller böcker , barnens CD-skivor meditation bärbara CD /bandspelare , hörlurar och tillbehör konst. Avslappning är en personlig övning i att koppla av , och ditt barn kan konstatera att utanför poster är till hjälp eller hon kanske föredrar mindre eller ingen aktivitet . Experimentera med ditt barn för att hitta vad som fungerar för henne .
4 .
Låt familjemedlemmar att välja sin egen tid att koppla av och praxis respekt för varje människas behov av avkoppling .

Space


1.
Välj ett utrymme i hemmet särskilt ägnas avkoppling för varje familjemedlem .
2 .
Barn kan njuta av en speciell område skapas med halsdukar , gardiner eller annat material hängande som ett fort . Använd spänning stavar eller kraftiga rep hängde på naglarna för att hålla materialet på plats .
3 .
diskutera och enas om regler som familjemedlemmar kommer att respektera när någon har valt att vara i hans avkoppling rymden . Peka på vad varje familjemedlem uppskattar om avkoppling utrymme att fokusera på de bra känsla den främjar , snarare än att fokusera på vad man inte ska göra under den angivna tiden .

Diet


1 .

äta en näringsrik kost med frukt, grönsaker , färskt vatten och andra hela livsmedel ger naturlig energi och främjar regelbundenhet i matsmältningen , vilket bidrar till allmänt välbefinnande . Denna diet minskar också intaget av konstgjorda färgämnen , konserveringsmedel och andra ingredienser som kan bidra till hyperaktivitet eller irritation .
2 .
Gör en lista på livsmedel som du tycker kan irritera ditt barn och ta bort dem en efter en för att se om det gör skillnad . Du kan behöva ta bort ett livsmedel i minst två veckor innan det sätts tillbaka för att se om det orsakar problem .
3 .
Om du behöver justera ditt barns kost , börja långsamt och gör det roligt . Skär olika färgade livsmedel i lagom stora bitar för enkel äta med småbarn , att ett äldre barn att välja mellan och hälsosamma recept , och inkludera barn i skapandet av en inköpslista . Införliva hälsosamma livsmedel som du eliminera livsmedel som orsakar problem , och njuta av processen . Leta efter de positiva aspekterna av att experimentera med familjen kost . Du ger ditt barn en gåva av hälsa , och det är värt det motstånd som du inledningsvis kan stöta på .

Vila


1.
Vila och avkoppling går hand i hand . Ett barn som känner sig utvilad är mer benägna att känna sig avslappnade totalt.
2 .
Gör vilotid njutbar . Barn kommer att vilja vila när deras kroppar är trötta om det känns inbjudande att göra det . Uppmuntra ditt barn att sova när behov uppstår .
3 .
Skapa en sänggåendet rutin som hela familjen tycker om. Läs böcker , dela gnuggar tillbaka , spela med lugn leksaker , eller rita bilder för att bromsa takten . Falla sova lugnt istället för att önska dagen skulle vara över med .

Motion


1 .
efter fysisk aktivitet våra muskler naturligt slappna av. Uppmuntra barnet att märka när hans kropp ber om vila efter att ha flyttat runt och att lyssna till sina råd genom att koppla av .
2 .
Observera att ditt barn ska se när fysisk aktivitet stärker förstås och införliva rolig övning i dag .
3 .
Ta med familjen tillsammans med motion såsom lätt brottning , fångst på bakgården , cykling , hoppa på sängen , dans , eller springa upp och ner för trapporna . Experimentera med olika former av rörelse för att hålla motion roligt och för att se vilka typer främja avslappning .
4 .
Låt tid och utrymme för avkoppling under fysisk aktivitet för att främja ditt barns förmåga att lita på de signaler i hans kropp och stärka behovet att sakta ner ibland .

tips och varningar


 • avkoppling en prioritet för familjen.
 • träna avslappning med dina barn att vara ett bra exempel.
 • Uppmuntra ditt barn att experimentera med olika former av avkoppling.


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man gör ett öra tvätta med ättika och vatten

  Relaterade artiklar


 • hur man reser med bil när man är gravid
 • hur man bär kontaktlinser
 • hur tjockna livmoderslemhinnan
 • hur man vet riskerna med mastektomi kirurgi
 • hur man vaknar utan alarm
 • hur man talar så kommer din läkare att lyssna
 • hur du infogar en tampong
 • hur man lyfter objekt när gravid
 • hur man kan hjälpa någon återhämta sig efter mastektomi operation
 • hur du skyddar dina ögon när du använder en dator
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com