hur veta om du kan amma efter implantat

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-18
Amning är en mycket naturlig och modern sak som de flesta mammor vill uppleva med sina barn. Med bröstimplantat kan påverka denna erfarenhet. Oavsett om det kommer att påverkas negativt allt beror på särskild kvinna. Även om det är relativt sällsynt, några kvinnor som aldrig haft bröstimplantat inte kan amma, och några kvinnor med bröstimplantat kan, så det beror inte enbart på bröstimplantat. Nedan finns flera sätt för dig att veta om du kan amma efter implantat.

Du behöver:
en liten bit lök
. bandage, eller tejp.


1.
Fråga din läkare. Din läkare bör kunna berätta för dig om du kan amma med förfarandet att han kommer att använda. Om din läkare vet att du hoppas på att kunna amma efter att du har implantat, kan han använda ett annat förfarande som kommer att ha mindre effekt på din förmåga att amma. Han borde kunna ge er en del statistik av kvinnor som har kunnat amma efter implantatkirurgi och de som inte har.
2.
prata med kvinnor med barn som har haft implantat. Kunde de amma? De kommer att kunna berätta för dig firsthand eventuella problem som de upplevde och annan information som de kan ge dig. Ingen bättre att veta än någon som har gjort det.
3.
Lyssna på rädsla och oro av andra kvinnor. Vissa fruktar att implantat kommer att få dem att inte kunna producera tillräckligt med mjölk för sitt barn, eller att saltvatten eller silikon kan läcka in i deras mjölkproduktion. Trots att båda är möjliga, finns det inga belägg för att bröstimplantat kommer att påverka din mjölkproduktion, eller om saltlösning eller silikon har någon effekt på bröstmjölken.
4.
Några andra saker att anser är orsakerna till att ditt bröstimplantat kirurgi. Om din operation var för bröstrekonstruktion, sedan kunna amma var troligen hindras av en annan faktor än bröstimplantat. För mer information om amning med bröstimplantat, gå till LaLeche League och BabyCenter. com (se Resurser).
5.
Fortsätt med operation efter att du har övervägt alla alternativ. Alla hänvisningar och information som du kommer att få kommer att säga att det inte finns något säkert sätt att veta inför operation. Din kropp är annorlunda och du kan eller inte kan amma-med och utan implantat.

tips och varningar


 • Uppmuntra din läkare för att göra din snitt i armhålan eller under bröstet. Dessa 2 platser påverkar inte ammar så mycket som med snittet runt bröstvårtan.
 • Fråga tillräckligt många människor så att du känner dig bekväm med ditt beslut. Fråga din läkare om referenser av kvinnor som har haft implantat och försökt ammar.
 • Om du känner att det finns några tvivel och du känner att du kanske kompromissa din förmåga att amma, vänta med bröstimplantat. Att ha en baby kommer att förändra formen på dina bröst och du kanske vill ha implantat när du är klar ammar ditt barn. Eller du kanske tycker att barnafödande ökar storleken dina bröst och du kan inte längre implantat lust.


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:Hur man vet om din dotter skulle ha nytta av bröstimplantat kirurgi

  Relaterade artiklar


 • hur man kan hantera klimakteriet
 • hur lätt menstruationskramper
 • Hur du tar levotyroxin
 • hur man väljer terapi för klimakteriet
 • hur man avgör om du kan få en kopia av ett dödsfall rekord
 • hur du schemalägger läkare besök
 • hur man gör ett hem säkert för äldre-del 2
 • hur man använder ett stetoskop
 • hur man ska hjälpa de sörjande efter begravning
 • Hur man sköter om hemorrojder postpartum
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com