Vad är barn podiatrister?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-21
En pediatrisk fotvårdsspecialist är en läkare som har specialiserat sig på att ta hand om fötterna av spädbarn och barn, däribland diagnostisera, behandla och förebygga sjukdomar i foten

Du behöver:. .
Disktrasa
Antibakteriell tvål eller desinfektionsmedel spray.
Torr handduk (valfritt)

Funktion

En pediatrisk fotvårdsspecialist vet hur man diagnostisera och behandla fotproblem som drabbar spädbarn och barn, däribland platta fötter. Bugade ben, som ett spädbarn kan födas med på grund av placering i livmodern, tå promenader, i-toeing (duva tretåig) och slå knän, som alla anses pediatriska missbildningar, enligt FootDoctorCenters. com .

Krav

Efter avslutad Medical School , är ett boende i fotvård obligatorisk . När uppehållstillstånd är klar kan en fotvårdsspecialist arbeta på ett sjukhus eller en privat eller gruppövningar .

Första året

Pediatric podiatrister överväga det första året av ett barns liv att vara en viktig tid när det gäller utveckling av fötterna , enligt Dmgpodiatry. com . Barnens fötter växer snabbt under de första 12 månaderna av sitt liv och nå nästan hälften av sina vuxna fotstorlek under den tiden . Eftersom ett barns fot är så följsam och mjuk , kan onormal press på foten resultera i missbildningar .

Överväganden

Pediatric podiatrister ofta höra klagomål bland barn och tonåringar om häl smärta , som orsakas av snabb tillväxt och eftersom hälbenet , eller calcaneus , inte till fullo utveckla tills barnet fyller 14 eller ännu äldre . För mycket stress på physis , eller utvecklas skylten på baksidan av hälen , kan orsaka pediatrisk hälen smärta .

Behandling

En pediatriska fotvårdsspecialist kan granska ditt barns fot och får använda röntgen för att avgöra vad orsakar problem eller smärta . Ibland kan en skelettscintigrafi kommer att ske eller en MR eller datortomografi för att fastställa vad problemet är .

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man mäter in fukt

Relaterade artiklar


 • hur man behandlar en stubbed tå
 • hur man hittar en läkare
 • Hur identifiera flytningar
 • hur man mäter längden på en promenadkäpp
 • effekten av muskelknutor på graviditet
 • Hur du tar Hydrocodone / paracetamol
 • hur man läser ett resultat DNA-test
 • hur man kan förhindra ärrbildning
 • alternativ behandling för Alzheimers sjukdom och demens
 • före klimakteriet test
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com