alternativ behandling för Alzheimers sjukdom och demens

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-18
Cirka 85 procent av personer över 85 år lider av Alzheimers sjukdom , som är den vanligaste orsaken till demens , enligt Mayo Clinic . Riskfaktorer för detta tillstånd är högt blodtryck , högt kolesterol och diabetes . Kvinnor och personer med en familjehistoria av villkoret tycks också ha högre risk . Även om det inte är ett botemedel mot Alzheimers sjukdom eller demens , kan alternativa behandlingsmöjligheter hjälpa bromsa utvecklingen av sjukdomen

vitaminer och örter

E-vitamin kan bromsa utvecklingen av Alzheimers sjukdom , enligt Mayo Clinic . En annan ört att tänka på är ginkgo . Förespråkare av örten tror att det kan bromsa utvecklingen av minne som är förknippade med demens och Alzheimers sjukdom , även om mer forskning behövs fortfarande.

Huperzine A är en annan vitamin värt att tala med din läkare om . Enligt Mayo Clinic , förefaller detta tillägg till arbete som liknar receptbelagda läkemedel som riktar kolinesterashämmare , vilka har en inverkan på minnet . Ta inte detta tillägg om du tar receptbelagda läkemedel Aricept , som fungerar på liknande sätt.

Diet

Att äta en hälsosam kost kan bromsa utvecklingen av Alzheimers sjukdom , enligt Mayo Clinic . Ät mycket frukt och grönsaker och välja hela korn bröd och spannmål . Välj magert protein källor som fisk och fågel i stället för rött kött . När matlagning använda olivolja , som är hälsosamt för hjärtat och har mindre mättat fett då vegetabilisk olja eller smör , enligt Mayo Clinic .

Mind and Body

Enligt Mayo Clinic , Alzheimers sjukdom och demens patienter ska ta hand om deras sinne och kropp . Fysisk aktivitet har kopplats till lägre Alzheimers sjukdom , enligt den amerikanska Library of Medicine . Utöva ditt sinne kan främja utvecklingen av mer synapser , vilket fördröjer debuten av demens och Alzheimers sjukdom . Planera aktiviteter som främjar mental stimulans , till exempel gå med i en bokklubb eller fylla i en daglig korsord . Delta i sociala aktiviteter också tycks också minska risken för Alzheimers sjukdom , enligt Mayo Clinic .

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:ögonproblem i klimakteriet

Relaterade artiklar


 • Hur vet de nya teknikerna i mastektomi kirurgi
 • hur man väljer att göra gastric bypass operation
 • hur man hittar hysterektomi resurser
 • hur man ska leva bekvämt med värmevallningar
 • hur man talar så kommer din läkare att lyssna
 • kolesterol provningsförfaranden
 • hur man utför andningsövningar
 • hur man förebygger hiv / aids i tonåren
 • nya tekniker för att spara Preemie spädbarn
 • hur man tar hand om dig själv under klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com