bedrest övningar för graviditet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-03
Upprätthålla en sund kropp och en positiv inställning kan gynna både mamma och barn . Omständigheter som havandeskapsförgiftning eller graviditetsdiabetes kan placera en blivande modern på sängläge och kan ofta hindra de olika motion som en gång var tillgänglig . Lyckligtvis finns det många olika sängläge övningar som fortfarande kan göras för att säkerställa att en mamma vistas passa

ISOMETRISK

isometriska övningar är övningar att arbeta musklerna genom en serie åtdragning och släppa . Dessa är idealiska för sängläge eftersom de kräver att du arbetar bara en kroppsdel i taget , till exempel en arm eller ett ben . Vissa isometriska övningar du kan göra är upphandlande och släppa magmusklerna och sträcka ut biceps och triceps . Du kan också rotera och tänja överkroppen och axlar .

lindrar smärta

Ofta kan sängläge lämna en kvinna känner sig trött och svag . Lederna kan värka som det växande fostret sträcker och förändringar. Många sängläge övningar är utformade för att ge så mycket tröst och lindring för en blivande moderns muskler och leder. Dessa övningar är utformade för att hålla mamman på en extremt låg nivå av rörelse eller ansträngande . Några av dessa övningar inkludera roterande armar , fötter och ben i en cirkelrörelse för att cirkulera blod och lossa lederna . Ett annat alternativ är att använda en stress boll att släppa trycket i armar och händer .

buken Focus

Sängläge kan också vara ett tillfälle för en blivande modern att förbereda musklerna som hon med största sannolikhet kommer använda under förlossningen och leverans . Övningar som fokuserar på magmusklerna kan vara till stor hjälp . Klämma skinkorna eller ha genomfört ett antal Kegel övningarna också lindrar spänningar . Kegel övningarna använder samma muskler som används vid urinering och tarmrörelser . För att utföra Kegel övningarna , naturligt kontrakt och släpp dina vaginala muskler . Detta kan göras i upprepning eller grupper , och sker dagligen , precis som alla andra motion görs .

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:effekten av muskelknutor på graviditet

Relaterade artiklar


 • Hur vet man att be om smärtstillande medel efter en mastektomi
 • hur man förebygger hiv / aids i tonåren
 • hur man hittar den senaste informationen om fotvård och fot produkter
 • hur man kan planera en vegetarisk kost för ammande mamma
 • hur man ska äta under amningen
 • hur man organiserar journaler
 • hur man ska leva livet och vara lycklig
 • hur man tar hand om din protes
 • hur man kan förhindra ärrbildning
 • hur man behandlar en krossad spik
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com