fysisk omsorg för äldre

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-06
Sjukdomar, skador, psykiska krav, ekonomiska kamper, och andra situationer kan plötsligt placera dig i en situation där vårdgivaren för en förälder, make, släkting eller vän. Ta hand om de fysiska aspekterna av en äldre person kan vara utmanande, men samråd med yrkesverksamma, med hjälp av förebyggande och motion kan göra ditt liv och den äldre personens liv mer givande

Du behöver:.
Stor gryta
. Varmvatten.
Spisen.
Tång.
Rena handdukar.
Huvudlöss behandling schampo.

Samråd

Eftersom äldre personer har en större risk att få hälsoproblem, är det bäst att först rådgöra med sin läkare inom primärvården och annan sjukvårdspersonal för att få en tydlig bild av deras allmänna hälsa. Fråga om mediciner (och eventuella interaktioner och biverkningar), och se till att dokumentera eventuella över disk mediciner, kosttillskott eller vitaminer som de använder för att säkerställa att inga farliga interaktioner kan inträffa. Artikeln "Samla information för att börja din vårdarbete Journey" på Aging-Föräldrar-och-äldste-Care. com hemsida tyder på att du också får resultaten och datum för alla medicinska tester tillsammans med information om nuvarande och tidigare medicinska tillstånd. På så sätt kan du få en bättre uppfattning om vad som väntade och även att bättre kunna förebygga eventuella skador. Till exempel, om du vet att din äldre älskade man har diabetes, övervaka deras blodsocker och uppmuntra dem att utföra diabetes-säkra övningar kan hjälpa till att förhindra utvecklingen av cirkulationsproblem och lem förlust.

Förebygga skador

Enligt artikeln "Att förebygga fall hos äldre" av KR Tremblay Jr och CE Barber, cirka 9. 500 äldre människor dör av fall-skador och komplikationer varje år. Vad mer uppseendeväckande är att majoriteten av faktorer som bidrar till fall går att förebygga. Av denna anledning vill du se till att du har kunskap om fall och fallprevention . Se först till att ditt hem är fritt från skräp , faror och andra objekt som din älskade man kunde snubbla . Kontrollera att kablar och sladdar är ordentligt placerad nära vägar och starkt trafikerade områden i hemmet . Lägg till skenor och andra stödstrukturer i badrummet och i närheten av sängar om din äldre anhörig har problem stående och sittande . Besök länkarna i " resurser " för mer specifik information om fallprevention .

Motion

I den tidigare citerade artikel av Tremblay Jr och Barber, minskar utöva risken för fall och andra fysiska skador som en stor majoritet av fall uppstå på grund av muskelsvaghet, brist på benmassa och minskad flexibilitet . Kontakta en sjukgymnast eller läkare på de övningar som är säkra för din älskade att utföra, och se till att dessa övningar praktiseras i minst femton minuter varannan dag. Inte bara motion bidra till att förhindra fysisk skada, det ökar också förtroendet och självkänsla, och om det görs med andra äldre, kan bidra till att upprätthålla ett socialt liv och oberoende.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur ta hand om en bebis i pediatrisk omvårdnad

Relaterade artiklar


 • Hur vet de bästa teknikerna i bröstimplantat kirurgi
 • hur man ska behandla bitestikelinflammation i vildmarken
 • hur man kan planera för gastric bypass kirurgi
 • hur man kan bota hicka
 • hur man köper en Cryonic kammare
 • hur man hittar kryckor
 • hur man ska förstå klimakteriet
 • där kan en alkohol - missbrukare tonåring få hjälp ?
 • hur man skriver en egen proxy vård
 • hur man ska leva till 100 år gamla
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com