hur man får din man att sluta röka i huset

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-08-01
Tobak-orsakade sjukdom är den vanligaste orsaken till förebyggbara dödsfall i USA , kräver mer än 392. 000 liv varje år , enligt den amerikanska Lungsjukas Riksförbund . En annan 50. 000 personer dör av exponering för passiv rökning , vilket innebär många hälsorisker för icke-rökare , särskilt barn. Att hjälpa din partner att sluta röka erbjuder många fördelar för hela familjen , men om din man vägrar att sluta röka , begära att han tar sin vana utomhus där det är mindre sannolikt att medföra hälsorisker till resten av familjen .

Hjälp din rökning make Stopp Inomhus


1 .
Samla broschyrer och annan information om farorna med cigaretter röka och utbilda dig själv om farorna . Kontrollera med den amerikanska Lungsjukas Riksförbund och din lokala hälso-avdelning för program rökavvänjning i ditt område.
2 .
Välj en lugn och avkopplande tid att sitta ner med din make och diskutera din oro hans rökning . Fatta ett välgrundat pitch till din man att sluta röka helt och hållet , men vara stödjande och kärleksfulla snarare än konfrontation .
3 .
Låt din make vet att du är bekymrad över välbefinnande dina hela familjen liksom hans hälsa . Förklara riskerna med passiv rökning och kort diskutera sådana olägenheter av tobaksbruk i hemmet , till exempel aska och lukt .
4 .
Om din man vägrar att överväga att sluta sin tobak vana Försiktigt begära att han begränsa sitt rökning till utomhus . Fråga varför han föredrar rökning inomhus och vad som skulle göra utomhus en mer tilltalande rökrum .
5 .
Om du har ett garage eller Farstukvist , be din make att flytta sin rökning där . Göra det till en tilltalande område för honom --- Med en favorit stol , TV och tidningar om saker han tycker , som sport eller fiske . Låt din man och resten av familjen vet att området är off-limits till någon annan än honom .
6 .
Om du inte har ett slutet utrymme för din mans " särskilda rökning plats , " skapa en utomhus oas på en veranda , däck eller i trädgården . Ge honom skydd mot väder och insekter med en utomhus övertäckning och lusthus ( inklusive myggnät ) och en utomhus värmare . Inkludera en bekväm alla väder ordförande och övriga bekvämligheter som kommer att få honom att se fram emot att gå utomhus . Se till att hans rökning plats är en plats han kan gå för att koppla av medan rökning , vilket gör det störningsfri .

tips och varningar


 • Naturvårdsverket , US National Toxicology Program och US Surgeon General klassificera passiv rökning som ett cancerframkallande ämne . Att leva med en rökare ökar en rökare möjligheter att utveckla lungcancer med 20 till 30 procent , enligt Surgeon General . Forskning visar att passiv rökning kan öka risken för bröstcancer , näsans bihålor hålighet cancer , och nasofaryngealt cancer hos vuxna , såväl som leukemi, lymfom och hjärntumörer hos barn .


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur hjärnskador kan orsaka cerebral pares

  Relaterade artiklar


 • hur man bär en protes
 • Hur vet de bästa teknikerna i bröstimplantat kirurgi
 • hur man använder osteopati på barn
 • hur man ska tolka medicinsk forskning
 • Hur vet man att ringa doktorn efter mastektomi kirurgi
 • hur man kontrollerar flytningar
 • hur man blir en säkrare senior
 • hur man ska äta rätt under klimakteriet
 • hur man skriver en egen proxy vård
 • hur man känner igen symptom på klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com