hur man kan hjälpa någon med en kronisk sjukdom

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-13
Människor som lider av en kronisk sjukdom i allmänhet att de flesta människor som vill hjälpa till vet inte vad jag ska göra. Det är vanligt att höra, "Om du behöver något bara samtal", men som inte riktigt kommer att hända. Följande kan visa din oro och stöd för människor i ditt liv som har en kronisk sjukdom

Du behöver:.
Sterila medicintekniska handske
. Smörjmedel.
Objektglas.


1.
Läs om sjukdomen och hur den påverkar dess offer. Detta ger dig möjlighet att få en bättre förståelse för de medicinska frågorna din vän eller familjemedlem har att göra med. Lär dig vad din vän eller familjemedlem måste hjälpa dem fysiskt. Upptäck alla utmaningar, eller begränsningar deras sjukdom innebär. Bli känslig för alla speciella behov anpassad utrustning som kan relatera till just denna sjukdom.
2.
Tänk på din vän eller familjens känslomässiga och andliga behov. Ta dig tid att visa ett genuint intresse. Fokus på dem som en hel person, inte sin sjukdom. Hitta möjligheter för dem att tjäna och bidra utifrån hans eller hennes förmåga.
3.
blir medveten om att de som bor med och vård av kroniskt sjuka kan också påverkas djupt , och de kan reagera okaraktäristiskt på att se sin älskade en kamp .
4 .

hjälpa dem att behålla värdighet . Var positiv och fokusera på vad de kan göra stället för att älta vilka begränsningar de har . Ta med en positiv attityd med dig på besök . Positiva attityder fångar . Hjälp din älskade en respekt verklighet . Berätta inte för dem de kommer att bli som nya med lite sömn. Hjälp dem att känna sig tillfreds med sig själv genom att titta förbi sjukdom till vilka de är.
5.
Stödja realistiska egenvård så mycket som möjligt. Hjälpa dem med boende om egenvård är inte möjligt. Till exempel kan fysiska begränsningar behöver hjälp med att ta sig till och från möten. Hjälp dem ordna resor från handikapp tjänster vid behov.
6.
Cry med dem när de gråta och skratta med dem när de skrattar. Var inte
rädd för att dela känslor med dem. Kroniska sjukdomar isolera. Hjälp
dem återförenats med andra.
7.
Var en god lyssnare som de försöker att acceptera, förstå och hantera en sjukdom som inte går bort. Aldrig innebär det beror på att en person är "speciell".


Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man förlorar extra pounds när ditt barn är fött

Relaterade artiklar


 • Vad är leverfunktion effekter på blodsockret ?
 • Hur du tar furosemid
 • Hur vet man att en mastektomi är nödvändigt
 • hur man kan stoppa hicka
 • hur är leptin produceras ?
 • hur man kan minska risken för plötslig spädbarnsdöd
 • hur man läser ett resultat DNA-test
 • hur man kan sänka risken för svininfluensa
 • hur man vet vilka läkemedel är säkra att ta innan mastektomi kirurgi
 • hur man hanterar smärtan under förlossningen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com