hur man kan övervaka ägglossning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-19
Månatliga ägglossning kan kontrolleras på flera sätt som kan göras från komforten av hemmet. Att veta vad man ska leta efter är avgörande för att avgöra om ägglossning äger eller har ägt rum och kommer att hjälpa en kvinna att spåra ägglossning för framtida månader. Veta när du kommer ägglossning kan hjälpa begränsa den mest fertila delen av din cykel till antingen undvika eller hjälp med befruktningen

Du behöver:.
Ägglossning Predictor Kit


1 <. . br> Bestäm
position livmoderhalsen. Fastställande av den ståndpunkt i livmoderhalsen kan vara ett användbart sätt att övervaka ägglossning. Du kan upprätta position livmoderhalsen genom att föra in ett finger i slidan tills du når livmoderhalsen . Börja kontrollera läget på livmoderhalsen i början av menstruationscykeln. Du lär dig hur din livmoderhals känns och kommer att börja kunna känna skillnaden i livmoderhalsen när du närmar dig ägglossning . Under din tid i livmoderhalsen kommer att känna sig mer fast , och som ägglossning närmar livmoderhalsen börjar stiga från en lägre position och kommer att börja kännas mjuk , medan vid ägglossningen livmoderhalsen blir mjuk, fuktig , öppen och i en högre position .
2.
Ta din temperatur. Genom att ta din basala kroppstemperatur vid samma tid varje morgon, kan du spåra ägglossning genom att leta efter vissa förändringar i temperatur. Temperaturen kan tas oralt, under armen, eller rektalt. Det är viktigt att ta dig ta din temperatur från samma ställe på kroppen varje dag. Detta bör göras när du vaknar på morgonen, innan det blir ur sängen. Du kan märka ett dopp i temperatur nära den tid som du har ägglossning samt en ökning av temperaturen, större än 0. 2 grader av de sex föregående temperaturer, efter ägglossning.
3.
Kontrollera livmoderhalsen. Du kan kontrollera din cevical slem genom att sätta in ett finger i underlivet och undersöka slem den tas bort. Ägglossningen kan bestämmas genom konsekvensen i livmoderhalsen. Ägglossningen sker inom vad som i allmänhet en-till två dagar tidpunkt som livmoderhalssekretet har samma konsistens som äggvita och är stretchig och hal.
4.
Var medveten om smärta. Ägglossning Smärtan kan kännas i nedre delen av buken eller på den sida som ägglossningen sker runt den tidpunkt då ägget släpps. Kvinnor som känner lätt kramp runt mittpunkten av sin cykel kan uppleva ägglossning smärta .
5 .
Köp en ägglossning prediktor kit . OPK testa kroppens urin , som ett graviditetstest , för att avgöra när våg av luteiniserande hormon sker . Den dag du börja testa för LH-stegringen beror på den genomsnittliga längden på din cykel . För en 25-dagars cykel , borde testa börja på den femte dagen från början av en period. För cykler som varar längre än 25 dagar , lägg till en extra dag för att testa startdag för varje ytterligare dag av din cykel . Provning bör ske ca 2 kl låta LH som produceras på morgonen gott om tid att mätas i urinen . Gör testet vid samma tidpunkt varje dag och att avstå från vätska två timmar före testning . LH i kroppen äger vanligen rum 12 till 36 timmar före ägglossningen och är ett effektivt sätt att övervaka ägglossning .


Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:är benzaclin för barn ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan hyra ett barn terapeut
 • hur man nysa ordentligt
 • Hur man använder en rektal termometer
 • hur man ska hjälpa de sörjande efter begravning
 • nya tekniker för att spara Preemie spädbarn
 • hur man hjälper sig själv växa till din maximala höjd
 • Hur du tar levotyroxin
 • hur man kan hjälpa någon med en kronisk sjukdom
 • Hur vet de nya teknikerna i mastektomi kirurgi
 • hur man kan planera för gastric bypass kirurgi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com