hur man ska hantera barn matningsproblem

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-11
Med ankomsten av en baby , den gripande av de nyblivna föräldrarna start . Det är naturligt för föräldrarna att känna sig lite överväldigad och också lite orolig varje utmaning de står inför samtidigt som arbetar med deras nyfödda barn . Rätt från hålla din nyfödda till metoder för utfodring , kan du inför många utmaningar och ibland känner sig lite vilse.

Utfodring ditt barn kan vara en av de stora utmaningar som du kommer att möta . Den största beslut som du måste ta när barnet föds är om att amma det eller tänka flaskmatning . I båda fallen måste du först överväga näringsbehovet för barnet . Omvårdnad ditt barn på bröstmjölk är det mest fördelaktiga för ditt barns hälsa . Men vissa kvinnor har hälsa eller livsstil utmaningar som kan hindra dem från utfodring bröstmjölk till barnet. I detta fall förblir flaska mjölk det enda alternativet .

De två vanligaste problematiska perioder när det gäller utfodring är inom de första veckorna och när barnet börjar tandsprickning. Här är några av utfodring problem man kan möta och hur man skall överbrygga dem :
1 .
nyfödda barn har en instinktiv förmåga att dia . Se till att du tar råd från din läkare för att använda de bästa metoderna och lära sig bebisen perfekt .
2 .
Det är normalt att en nyfödd bebis att kasta upp lite under den första veckan . Men om ditt barn lider av täta eller kraftig kräkning , se till att du talar med din läkare eftersom ditt barn kan vara laktosintolerant.
3.
När barnet först introduceras till fast föda, tenderar barnet att skjuta sked bort. Nästan alla barn föds med denna reflex som gör sin tunga stack sked bort. Även om detta oftast minskar med tiden, kan det verkligen vara oroande initialt. Ditt barn skulle inte vara redo för fast föda under åtminstone de första sex månaderna.
4.
Om ditt barn håller på att avslå fast föda, bör du avbryta den. Det kan innebära att ditt barn inte vill fast föda ännu. Du får vänta en vecka eller två innan du försöker att mata ditt barn fast föda igen.
5.
När du barnet börjar föremål i munnen, är det oftast deras sätt att utforska världen omkring dem. Detta anses också vara ett tecken på att barnet är nu redo att konsumera texturerat livsmedel.
6.
Om ditt barn börjar munkavle så fort du sätter maten i munnen, Don inte få panik. Vanligtvis munkavle är en naturlig reaktion på halsen. Om du precis har infört fasta livsmedel till ditt barns kost, kroppen försöker bara vänja sig genom att undvika kvävning. Se till att du matar ditt barn mycket små munsbitar att undvika kvävning.

Tips och varningar


 • Även trycka på sked bort och munkavle kan vara en naturlig reaktion, vara lite försiktiga med det. I vissa fall kan barnet vara munkavle eftersom maten är faktiskt fastnat i strupen. Vid andra tillfällen kan munkavle och spotta vara en indikation på att barnet är helt enkelt inte hungrig.


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur förklarar man psykisk hälsovård med barn

  Relaterade artiklar


 • hur hjärnskador kan orsaka cerebral pares
 • hur man kan förhindra ärrbildning
 • hur man hittar en kvinnojour
 • hur man vet vad man ska fråga din kirurg innan mastektomi
 • hur man blir en säkrare senior
 • hur man ska förstå klimakteriet
 • hur man reser med bil när man är gravid
 • hur du håller dina barn cavity-fri
 • hur du ställer in iv slang för en blodtransfusion
 • Hur du tar furosemid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com