hur ta hand om en bebis i pediatrisk omvårdnad

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-05
Bebisar är små kroppar som behöver särskilda vård under de första månaderna i livet , och barnsjuksköterskor bidra till att ge en del av denna vård . Barnsjuksköterskor få särskild utbildning för att arbeta med barn . De arbetar med bebisar på allt från väl baby checkups till intensivvård sjukdomar och skador. Under det första levnadsåret , kommer den genomsnittliga barnet erfarenheter sju till 10 sjukdomar , av vilka många kommer att kräva en resa för att se en barnsjuksköterska

Du behöver : .
stor gryta
. Varmvatten.
Spisen .
Tång.
Rena handdukar.
Huvudlöss behandling schampo .


1 .
Schema väl baby besök . Bebisar kommer att se barnläkaren på sex och baby besök under det första levnadsåret . Dessa besök ske på en månad , två månader , fyra månader , sex månader , nio månader och ett år . Barnsjuksköterskor hjälpa till att övervaka den längd, vikt och huvudomfång av det växande barnet att se tillväxten är på rätt spår . Barnsjuksköterskor ge immunisering vid dessa besök och bistå barnläkare med en fysisk undersökning för att se till att barnet är vid god hälsa .
2 .
Ta hälsa historia . Känner till alla de relevanta medicinska uppgifter om en baby är nödvändigt för att spåra barns tillväxt och att fastställa en diagnos om det finns en akut sjukdom eller skada. Hälso historier innehålla information om t. ex. läkemedel som tas av barnet , redan barnets symtom och behandling som barnet . Föräldrarna eller vårdnadshavare för barnet kommer att hjälpa dig svara på dessa frågor för att avgöra en adekvat hälso- historia .
3 .
Koordinera labbresultaten , röntgenbilder och andra specialprodukter tester som behövs . Det finns tillfällen då ett barn kräver omfattande tester som beställts av läkare . Som barnsjuksköterska kan du hjälpa samordna datum och tid för dessa tester , och se till att föräldrarna vet när och vart man vänder sig . När resultatet kom in, kan du ge läkaren med information så att hon kan dela resultaten med föräldrarna .
4 .
råder föräldrar personligen och i telefon . Nya föräldrar har många frågor, och många läkare kontor ger föräldrarna möjlighet att ringa in med dessa frågor . Nya föräldrar kommer lämna ett meddelande till en sjuksköterska och barnsjuksköterska är ansvarig för att få tillbaka till föräldrar med ett svar . I vissa fall kommer sköterskan måste samråda med barnläkare för ett svar .
5 .
ge hälsoupplysning till föräldrar till barn . Förstå utvecklingsmässiga milstolpar , möjliga reaktioner på vaccinationer och childproofing är viktigt för föräldrar att förstå . Som barnsjuksköterska kan du och bör ge denna utbildning till föräldrar att se till att barnet är så säker som möjligt .
6 .
känna igen symptom av de vanligaste uppväxtvillkor . Bebisar tenderar att köra feber oftare än vuxna , och det är inte nödvändigtvis ett tecken på ett allvarligt tillstånd . En hög temperatur i barn betraktas som en feber på 100,4 grader och kan lätt springa upp till 104 grader . Under hösten och vintern , kan bebisar komma ner med kors, en sjukdom i luftvägarna som orsakar en bark-liknande hosta . Spädbarn och små barn är mest mottagliga för krupp på grund av utvecklingen av deras luftstrupen . Öroninfektioner är en annan vanlig sjukdom hos barn , vilket orsakar earaches , feber och ibland gula dränering från örat .


Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:kolesterol provningsförfaranden

Relaterade artiklar


 • behandling av gulsot hos spädbarn
 • Hur vet man att en mastektomi är nödvändigt
 • Hur du tar levotyroxin
 • Hur man vet om min dotter / älskade man behöver mastektomi kirurgi
 • Hur vet man att ringa doktorn efter mastektomi kirurgi
 • hur man gör färska barnmat i höst
 • hur man förebygger en baksmälla
 • hur man förbereder ett hem rättsmedel för en täppt näsa
 • hur man avgör om de har en hysterektomi är rätt för dig
 • hur man får din man att sluta röka i huset
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com