nya tekniker för att spara Preemie spädbarn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-06
För nyfödda barn för tidigt, flera risker och komplikationer finns. Även ett par extra dagar eller graviditetsveckor kan göra stor skillnad. Ett barn föds vid 23 graviditetsveckor har mellan 10 och 35 procent chans att överleva. Vid 25 veckor, har överlevnaden ökar till mellan 50 och 80 procent. Tidigt födda barn riskerar livshotande infektioner, låg födelsevikt och svårigheter andning. Flera nya tekniker studeras för att minimera lång-och kortsiktiga effekter av dessa problem, av vilka många kan kraftigt minska svårigheter för föräldrar och deras barn.

Komjölk Protein

I en artikel med titeln italiensk studie " Komjölk Protein kan hjälpa Spara preemies liv ", som publicerades i oktober 2009 New England Journal of Medicine, ett protein från ko mjölk konstaterades att sänka blod infektioner hos för tidigt födda med ungefär två tredjedelar . Studien, som utförts av Dr Paolo Manzoni , en neonatolog vid S. Anna sjukhuset i Torino , visade ett samband mellan dagliga doser av mjölkproteinmarknaden laktoferrin ges under den första levnadsveckan kan begränsa förekomsten av sepsis , ett livshotande tillstånd där blodomloppet blir överväldigad av bakterier , hos nyfödda som väger mindre än 3 . 3 pounds. Preemies är ofta mer mottagliga för sepsis eftersom deras tarmsystem är ofta underutvecklade vid födseln . Behandling, enligt studien , är billig , lätt erhållas och enkelt administreras . Det protein som det användes i studien-isolerade från mjölk och koncentrerat-ännu inte godkänd av FDA , men inga problem förutspås eftersom proteinet är naturligt i mjölk

Koffein för andning

. Men fortfarande i ett tidigt skede av studien , är koffein används för att hjälpa till att lösa andningssvårigheter hos spädbarn som föds för tidigt . Koffein tillhör en grupp läkemedel som kallas metylxantiner , som har visat att förbättra andningen . Koffein är ett stimulerande som verkar huvudsakligen på andningsorganen genom att koppla luftrörsmusklerna . Detta , föreslås det , kan bidra till att förbättra syretillförseln genom tidigt födda barn , där andningssvikt och andra frågor finns ett stort problem . Studien , som först publicerades i New England Journal of Medicine 2006, anges inte hur för tidigt födda barnen var , och det är inte känt om behandlingen skulle vara effektiv för spädbarn vars lungor är alltför outvecklade för att fungera korrekt . Under studien var det en 37 procent minskning av spädbarns behov av extra syrgas . Dessutom får de behandlingar ventilation avbrytas så snart som en vecka tidigare än hos spädbarn som inte får behandling . Fler tester pågår och kommer att följas upp efter fem år. Det har ännu inte gjort en standardbehandling.

Enfacare

En ny särskild kost formel för tidigt födda barn från tillverkare av Enfamil är Enfacare en specialiserad , mer riktad formel särskilt utformade för näringsbehov preemies . Formeln är järn berikade och ger välbehövlig kalorier för spädbarn som föds för tidigt . Eftersom vikt och värme är primära problem , innehåller denna speciella formel extra protein , vitaminer och mineraler för specialkost spädbarn . Används för år av barnläkare och avdelningar NICU , denna formel blir nu tillgängliga för hemmabruk . Bröstmjölk , på grund av dess positiva effekter på immunförsvaret , är fortfarande ett bättre val , men för barn med särskilda foderbehov, kan Enfacare vara ett starkt andra val . Det har visat sig ge så mycket nytta för " catch -up " tillväxt , ögon och hjärna hälsa som modersmjölk i en studie av Dr Thomas Clandinin från University of Alberta . Det kostar lite mer än standard startmotor formler och är ibland svårare att hitta , men de näringsmässiga fördelarna kan göra stor skillnad .

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man rengör penslar & löss

Relaterade artiklar


 • hur man använder en örontermometer
 • hur man skriver en egen proxy vård
 • Hur vet de bästa teknikerna i bröstimplantat kirurgi
 • hur cool själv utan luftkonditionering
 • hur man ska leva till 100 år gamla
 • hur man kan förhindra ärrbildning
 • Hur du tar ut en spillra
 • hur man tar hand om din protes
 • Hur man sköter om hemorrojder postpartum
 • hur man hittar en läkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com