vad är en slits plantar fascia ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-08-08
När plantar fascia ligament i foten är trasigt , anses detta vara en ramp bristning och är mycket allvarligare än plantar fasciit , vilket innebär små tårar på vävnaderna

Funktioner

Den plantar fascia är den tjocka , bind , fibrös vävnad band som sträcker sig längs undersidan av foten . Den består av kollagen , vatten , glykosaminoglykaner och elastin . Upprepning trauma och stress till fascian kan resultera i tårar och detta gör att kollagenfibrer separat och nysta .

Process

När det händer , försöker kroppen att reparera de skador genom att skicka celler till den skadade platsen att läka vävnad och detta kan leda till inflammation . Om kollagen produktion sker och stänger luckor mellan de sönderrivna vävnader, tår kan läka på egen hand . Men om du åter skada plantar fascia , kommer dess bärande delar börja att försämras och inte kan reparera sig själva .

trasig ligament

riva av plantar fascia ligament kan vara resultatet av upprepad stress på foten som resulterar i ligament blir oerhört spänd och får det att dra bort från hälbenet , enligt häl- att-smärta . com. Löpare har ofta detta problem .

Förebyggande /Lösning

När tårar inträffar i plantar fascia , kan detta leda till inflammation i ledband, vilket kan göra foten värker . Smärtan kan stråla ut genom hela din fot . Orthoinfo. com förklarar att fattiga organ mekanik ( hur du rör dig ) kan resultera i en ansträngd fascia . Detta kan leda till tårar och i värsta fall en tår eller bristningar i ligament . Om dina skor inte passar ordentligt och ge tillräckligt med stötdämpande , är du i riskzonen för att utveckla detta tillstånd .

Andra bidragande faktorer

Om du är överviktig , eller plötsligt vinna mycket i vikt , kan detta orsaka skada på ditt plantar fascia .

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:alternativ behandling för cystor

Relaterade artiklar


 • hur man ska äta hälsosamt under preconception
 • hur man förebygger hiv / aids i tonåren
 • hur veta om du kan amma efter implantat
 • hur man kan anpassa till sommartid
 • Tillväxt och utveckling hos människor
 • hur man ska äta under amningen
 • hur man får en försäkring som täcker kirurgi för viktminskning
 • hur du kontrollerar att en baby är korrekt vaccinerade i hans eller hennes första år
 • hur man andas ordentligt
 • Hur identifiera flytningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com