vad som orsakar svullnad i underben och fötter ?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-21
Svullnad i ben och fötter kan vara obekväma och till och med pinsamt . Denna gemensamma villkor kan vara tecken på många saker-en del allvarliga , en del inte så mycket . avgöra var din svullnad kommer från är det första steget att lindra det

som människor vanligen lider från svullnad ?

svullnad eller ödem i nedre extremiteterna är vanligare bland människor som är av hög ålder , är överviktiga eller feta eller är gravida . Vissa kvinnor upplever svullnad i fötter och ben med menstruationer . De som sitter eller står under längre perioder kan också drabbas av svullna ben och fötter .

icke-allvarliga orsaker Svullnad

hormoner i p-piller och hormonbehandling droger ersättning , steroider , vissa typer av blodtryck och mediciner antidepressiva , blockering av lymfkörtlar i benen ( ett tillstånd som kallas lymfatiska obstruktion ) , åderbråck ( spindel ) vener eller ett tillstånd som kallas venös insufficiens , där blodflödet till nedre extremiteterna är ineffektivt , kan orsaka svullnad på båda benen .

allvarliga orsakerna till Svullnad

Hjärta , är njurar och lever fel alla kännetecknas av svullnader i ben och fötter. Dessa är mycket allvarliga tillstånd som måste bedömas av en läkare . Blodpropp , eller ett tillstånd som kallas djup ventrombos , kan också orsaka svullnad i benen , men det är oftast bara på ena sidan .

Trauma , Tilltugg eller kirurgi

Skador på benet eller foten som en faller eller skära , brännskador , insektsbett eller infektioner kan orsaka svullna ben som vanligtvis är begränsad till en sida men kan ibland finnas på båda . I vissa fall kan en nyligen genomgången operation orsaka tillfällig svullnad i ben eller fötter .

Varningar Om din svullnad åtföljs av smärta i ben, andnöd , bröstsmärtor , minskad urinering , en röd eller varm känsla i den svullna området , feber eller om du är gravid och har en plötslig ökning av svullnad , ring din läkare omedelbart.

Behandling

Behandling för allmän ben och svullna fötter innebär att utöva benen varje par timmar för att hjälpa blodflödet , upphöja dem ovanför hjärtat när du sitter eller ligger ner och bära stödstrumpor ( finns på de flesta Drug Stores ) . Att minska mängden natrium i din kost också hjälper .

I vissa fall kan ett recept diuretika behövas .

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:Vad är barn podiatrister?

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga åderbråck
 • hur man kan bota hicka
 • hur man förebygger en baksmälla
 • Hur du tar hydroklortiazid
 • hur man förbereder ett hem rättsmedel för en täppt näsa
 • hur man kan bli av ett sugmärke
 • hur man känner igen symptomen på svampinfektion
 • hur du friska upp ert minne
 • Hur man vet om din dotter skulle ha nytta av bröstimplantat kirurgi
 • hur man ska behandla influensa med hemgjord rättsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com