Etik & infertilitetsbehandling

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-02
Göra beslut om när och hur du startar en familj är gemensamma för de flesta . Men för personer som står inför infertilitet , blir uppgiften att familjen byggnadskomplex . Det finns för närvarande assisterad befruktning behandlingsalternativ kan utmana de värderingar och etiska övertygelser av alla som är inblandade i processen

Definitioner

Assisterad befruktning har skapat nya definitioner för föräldrar , barn och familj . En surrogatmamma kan bära ett barn som kom från en donator ägg och spermier . Barnet har tre mammor : ett surrogat , biologiska och en förälder . Leroy Walters , chef för Centrum för bioetik vid Kennedy Institute for Ethics säger, " Nya möjligheter för donation av ägg eller embryon eller graviditetsdiabetes mammor också kan kräva en omprövning av konventionella föreställningar av " familj ". "

Legala frågor

Mest infertilitet experter anser att tekniken för assisterad befruktning behandling långt har överskridit sin etiska och juridiska aspekter . Skapa lagar för teknik som inte har utvecklats är omöjligt . Lagar om fertilitetsbehandling variera mellan medlemsstaterna. Den medicinska styrande organ där riktlinjer för assisterad befruktning är American Society for Reproductive Medicine ( ASRM ) . Alla riktlinjer ASRM gör har ingen rättslig status . Deras infertilitetsbehandling rekommendationer bidra till att skapa medicinska krav för läkare . En domstol i New York, som beskriver svårigheten att lagstifta infertilitetsbehandling, sade: " Detta är ytterst personlig och huvudsakligen privata frågor , som lämpligen löses med blivande föräldrar snarare än domstolar . "

medicinsk etik

Läkare som är specialiserade inom infertilitetsbehandling inför utmanande etiska frågor om patientens behandling . De är under tryck att ta fram statistik som visar högsta möjliga graviditeten och födelsetal . Detta påverkar deras val av patientbehandlingar . Dr . Stephen R. Lincoln säger, " dilemman jag står inför är bland annat om att fortsätta med behandlingar när möjligheterna till framgång verkar vara extremt avlägsna , och andra alternativ såsom givares ägg , adoption eller behandlingen avslutas inte tycks vara acceptabelt för patienterna . " Dr Lincoln är styrelse- certifierad i reproduktiv endokrinologi och infertilitet och praxis på genetik och IVF institutet .

religionens betydelse

Religiösa övertygelser och värderingar kan spela en del i dina tankar om infertilitet . Vatikanen utfärdade ett uttalande om bioetik säga, " Kyrkan har även invänt mot frysning av embryon , med argumentet att göra detta utsätter dem för potentiella skador och manipulation . . . och att det väcker frågan om vad man ska göra med frysta embryon som inte implanteras . " ortodoxa judiska teologer är emot surrogatföräldraskap och använda givare när avtal och pengar utväxlas i samband med människans fortplantning . Balanseringen av religiös övertygelse med starka önskan att få ett barn kan vara svårt. Många rådgöra med sin religiösa ledare för att förtydliga sin religiösa filosofi att noggrant definiera sina moraliska och etiska övertygelser .

Solutions

Den etiska överväganden infertilitetsbehandling är hopplöst sammanflätade med personliga , religiösa, medicinska och moraliska övertygelser . Det finns inga enkla svar . Dessa beslut är av den mest personliga natur och är din att göra . Om du inte genomgår fertilitetsbehandling , kommer den att innehålla medicinska och kanske jurister . Söka den andliga och religiösa vägledning du behöver för att hjälpa dig möta dina val . Kom ihåg att oavsett vem du är , kommer frågor som rör etik av infertilitet vara tankeväckande och utmanande .

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:tips för första gången användare bastu

Relaterade artiklar


 • hur ta hand om en bebis i pediatrisk omvårdnad
 • hur man använder en örontermometer
 • hur man ska gå att få dagen efter-piller
 • hur man skriver upp socialförsäkringssystemet medicinsk invaliditet
 • hur man behålla viktminskning efter gastric bypass-operation
 • en man av klimakteriet
 • Hur man vet om bröstimplantat kommer att pågå
 • Hur du tar ut en spillra
 • hur man ska hantera barn matningsproblem
 • tidigt födda barn definition
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com