behandling för global utvecklingsförsening

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-17
Global utveckling förseningen är inte en medicinsk störning i sig utan snarare ett tecken på att ditt barn ligger efter i minst två viktiga utvecklingsområden, enligt American Academy of Neurology. Orsakerna till detta försenad utveckling kan vanligtvis spåras till en sjukdom, åkomma eller miljöfaktor som sedan måste behandlas --- om möjligt --- för att tillåta barnet att utvecklas i en mer normal takt.

Du behöver :
Resolve
. En nivå huvud.
En liten summa pengar.
Grundlighet.
Kärleken till ditt barn.
.
.
.

utvecklingsobjekt

I sina riktlinjer för föräldrar och vårdgivare, identifierar AAN fem huvudområden utveckling som bör följas upp i ditt barn. Dessa är tal och språk, inklusive porlande, identifiera välbekant ljud och härma vuxna tal, motorik, som att sitta upp, rulla runt och plocka upp små föremål, en förmåga att klura ut saker och ting och att resonera, sociala och personliga färdigheter, vilket framgår genom att spela med andra och en förmåga att få vänner, och vardagliga aktiviteter, såsom påklädning och att äta.

Möjliga orsaker

Det är inte alltid möjligt att precisera orsaken till den globala utvecklingen försening , enligt AAN , även om förseningar ofta kan relateras till händelser eller förhållanden under barnets fosterutveckling. Andra orsaker är infektioner , för tidig födsel eller genetiska /ärftliga sjukdomar. Även läkarna i slutändan kan inte identifiera en orsak till ditt barns utveckling försening , kommer de att använda en mängd olika diagnostiska tester i ett försök att göra det .

genetisk testning

Eftersom genetiken spelar ofta en roll i utvecklingsförsening , din läkare kan besluta genetisk ( kromosomal ) tester för att avgöra om barnet har ärftliga sjukdomar såsom Fragile X och Retts syndrom . När genetiska orsaker har uteslutits, kan andra prov genomföras.

Andra tester

blod-eller urinprov kommer att kontrolleras för förekomsten av bly i barnets kropp eller någon indikation på en sköldkörtel fel, medan beräknad tomografiska (CT) och magnetisk resonanstomografi (MRT) scans kan kanske platsen att skada kritiska strukturer inom centrala nervsystemet. En elektroencefalogram kan upptäcka förekomsten av krampsjukdomar som epilepsi, och syn och hörsel är viktigt att se till att ingen av dessa viktiga sinnen är nedsatt. Nedsatt syn eller hörsel är inblandad i många fall av utvecklingsförsening.

Behandlingar

Som tidigare nämnts finns det ingen behandling för global utveckling dröjsmål, men bara för vissa av de förhållanden som kan vara orsaken till förseningen. När din barnläkare eller neurolog har genomgått tester, kan han för lämplig behandling av någon underliggande medicinska tillstånd kan förekomma. Om hörsel eller syn är ett problem, kan korrigerande åtgärder vidtas. Kom ihåg att det är möjligt att ingen orsak hittas eller att orsaken som är identifierade kan vara svårt, om inte omöjligt, att behandla. Kunskap är makt , men så är medveten om de förhållanden som orsakar fördröjningen kan hjälpa föräldrar , lärare och vårdpersonal att bättre råd och barn guide som upplever utvecklingsproblem.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:vanlig influensa symtom fakta

Relaterade artiklar


 • hur man ska hantera barn matningsproblem
 • hur man behandlar en svullen läpp på barn
 • hur man kan bli av ett sugmärke
 • hur man identifierar emotionella funktionshinder
 • hur man mäter in fukt
 • hur man kan bota hicka
 • hur man förebygger äldre missbruk
 • allergier och problem beteende hos barn
 • herpes hos barn
 • hur man mäter längden på en promenadkäpp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com