hur att förstå dina hörseltest

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-03
Utfrågning testresultat kommer vanligen i form av ett audiogram-ett diagram av dina resultat hörseltest . Detta enligt HearingInfo. org , som uppger att testresultatet visar hur bra du kan höra tonlägen och frekvenser med vardera örat . Din hörtröskel mäts . Det är den punkt där du inte längre kan höra vissa toner . Resultatet plottas på audiogram , vilket kommer att visa hur allvarlig din hörselnedsättning är

Du behöver : .
Ett audiogram ( diagram med dina resultat )


1

Titta på de två plottade linjerna . En rad märkta med " O " -symbolen är höger öra . Den andra linjen , märkt med ett " X ", är det vänstra örat. Punkterna märkta med dessa symboler kallas " test punkter , " och det betyder att du testades vid dessa punkter .
2 .
Observera att den vertikala axeln i diagrammet är märkt med hörsel -nivå i decibel ( dB ) . Detta är ett mått på din förmåga att höra högt eller tyst ljud .
3 .
Observera att de horisontella kanten av grafen är märkt med frekvensen i hertz (Hz ). Detta är ett mått på hur väl du hör tonhöjd. Enligt National Institute for Dövhet och annan kommunikation sjukdomar , är förmågan att höra olika tonlägen viktigt , som måste kunna skilja mellan låga och höga ljud .
4 .
titta på var diagrammet resor . En person med normal hörsel kommer att ha en något böjd linje , som reser från vänster till höger mellan -10 och 10 decibel räckvidd . Om hela diagrammet färdas mellan -10 och 10 , du har normal hörsel . Om någon punkt i diagrammet är utanför detta område , har du hörselnedsättning .
5 .
Notera botten punkt på diagrammet . HearingInfo. org angett att detta är den viktigaste antal och avgör vilken typ av hörapparat du behöver . Om den lägsta punkten på någon del av diagrammet är mellan 30dB och 50dB , du har måttlig hörselnedsättning. Mellan 50 dB och 80 dB innebär att du har en svår hörselnedsättning , och över 80 dB betyder att du har grav hörselnedsättning.


Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:Ursprunget skvalen

Relaterade artiklar


 • hur man förbereder brösten för amning
 • kolesterol provningsförfaranden
 • Så här hjälper du självmordsbenägen tonåring
 • hur man får ett skott
 • blodsockernivåer hos barn
 • hur att hålla sig frisk under semestern
 • Vad är barn podiatrister?
 • vad är en PSA- nivå ?
 • förångarens vs kall dimma luftfuktare
 • hur fort innan ett abdominellt ultraljud
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com