hur ett tbc-test fungerar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-16

Du behöver:
Resolve
. En nivå huvud.
En liten summa pengar.
Grundlighet.
Kärleken till ditt barn.
.
.
.

Vad är TB?

Tuberkulos (tbc) är en bakteriell infektion som angriper lungorna, vilket leder till andnöd och död hos offren med nedsatt immunförsvar, t ex AIDS-patienter, cancerpatienter, äldre, personer som tar steroider för immunsystemet, etc. Även om 90 procent av människor besitter de antikroppar som krävs för att kväsa TB infektioner, kan vilande bakterier fortfarande gömma sig i lungorna. Detta är vad som kallas en "latent infektion. " Om patientens immunförsvar någonsin blir äventyras i framtiden kan det vilande bakterierna kommit rytande tillbaka till livet och börja aggressivt multiplicera (en "aktiv" infektion). Syftet med en TB hudtest är att kontrollera om kroppen har nyligen kommit i kontakt med bakterierna, eftersom detta kan vara tecken på en latent infektion.

TB hudtest

I TB hudtestet en lösning av antigen (bokstavligen "antikropp som genererar") proteiner isolerade från levande tuberkulosbakterier injiceras i underarmen. Platsen är kontrollerad av en sjuksköterska eller läkare på 2: a och 3: e dagar efter injektionen.

Om en stor, röd welt visas på platsen, är testet betraktas som "positivt. " I grund och botten innebär rodnad att antigenerna i skottet utlöste ett immunsvar. I förlängningen innebär detta att din kropp tidigare har stött på dessa antigen proteiner (och TB bakterier som utsöndras dem). Om ingen rodnad uppstår, betyder det att ditt immunsystem har aldrig kommit i avtal med tbc bakterier.

lungröntgen

Ett positivt TB hudtest tyder på att åtminstone kan du ha en latent infektion. Däremot kommer en patient med en aktiv infektion prov också positivt. Vill veta mer om vilken typ av infektion kommer en X-ray tas bröstet. Om några fläckar syns i dina lungor, en syrafasta Bacillus (AFB) Smear Kultur kommer att tas från slem från lungorna och luftstrupen. Laboratoriet kommer sedan avgöra om fläckar i dina lungor orsakas av en aktiv TBC infektion eller ett akut fall av lunginflammation.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:ögonsvullnad hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man häver en vasektomi
 • tidig menstruation information
 • hur man kontrollerar flytningar
 • Hur du tar Hydrocodone / paracetamol
 • tonåringar och buksmärta
 • Hur du tar ut en spillra
 • hur man hittar en kvinnojour
 • hur man hanterar glukos
 • Vilka är fördelarna med rödklöver & soja ?
 • hur man undviker fallit valv
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com