hur man ska tolka resultaten glukosmätare

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-03
En blodsockermätare är en apparat som mäter mängden glukos i blodet. Detta är ofta nödvändigt för personer som har svårt att hålla sina blodsockret på önskad nivå. De som lider av vissa ämnesomsättningssjukdomar kan lätt ha en blodsockernivå som är för låg (hypoglykemi) eller för hög (hyperglycemia. ) Den blodglukos resultatet kan bli avgörande för angivande av de åtgärder som behövs för att hantera din blodsockernivå. Så här tolkar resultat glukosmätare

Du behöver:.
Blodsockermätare.


1.
Titta på måttenheter för blodsockervärde. En blodsockernivå är ett mått på koncentrationen av glukos i blodet. Ett hem blodsockermätare i USA kommer vanligtvis att ge denna koncentration i enheten milligram per deciliter (mg /dl), men du kan också se blodglukosvärden i enheten millimol per liter (mmol /l. )

2.
Konvertera enheter för mätning av blodsockernivån. Du kan konvertera en mätning blodsocker i enheten mg /dl till enheter mmol /l genom att dividera med 18. På samma sätt kan du konvertera en mätning blodsockret i mmol /l till mg /dl genom att multiplicera med 18.
3.
Tolka hyperglykemi. Test för högt blodsocker genom att ta en mätning blodsocker ungefär två timmar efter en måltid när blodsockret normalt når sin högsta nivå. En nivå högre än 180 brukar anses hyperglykemiska även om du inte får symtom på hyperglykemi tills den når 270 mg /dl.
4.
Observera hypoglykemi. Test för lågt blodsocker genom att ta en mätning blodsockret strax före en måltid när blodsockret är vanligen på sin lägsta nivå. Din före måltid blodsockernivå bör mellan 90 mg /dl och 130 mg /dl. En nivå under 70 mg /dl anses antidiabetika men det kan inte bli symtomatisk tills den når 55 mg /dl .
5 .
Undersök blodsocker avläsningarna vid andra tidpunkter. Du kan också behöva ta ett blodsockervärde precis innan du somnar . Denna blodsocker nivå bör ligga i intervallet 110 till 150 mg /dl .


Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur att förstå dina hörseltest

Relaterade artiklar


 • sjukdomstillstånd ses med ett tecken på feber
 • Hur lång tid tar det för födelsekontroll att smälta ?
 • hur man skall avgöra den bästa tiden att genomgå en hysterektomi
 • hur man ska tolka ett test blodkemin
 • hur man ska leva bekvämt med värmevallningar
 • vad är den viktigaste funktionen i bukspottkörteln i matsmältningssystemet ?
 • hur du kontrollerar att en baby är ordentligt vaccinerade för utomeuropeiska resor
 • tecken på en bronkial infektion
 • hur man ska behandla influensa med hemgjord rättsmedel
 • hur man kan hantera klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com