madrass vård för skabb

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-23
Skabb ( Sarcoptes scabiei var . hominis ) är små , åtta ben , kvalster som gräver under huden . SKABB infektion orsakar intensiv klåda och en kontrollampa utslag av ojämn , röda linjer . Skabb är mycket smittsam. Människor kan överföra skabb genom casual kontakt och genom att dela personliga saker som lakan och madrasser . Madrass angrepp kan vara svårt att stävja, eftersom de inte kan tvättas i maskin och torkat för att döda löss . Det finns flera åtgärder du kan vidta för att döda skabb på en madrass för att förhindra nytt angrepp .

utrotningröjning

Spray båda sidorna av madrassen med permetrin spray . Permetrin är ett bekämpningsmedel som vanligen används för att döda huvud-löss och även dödar skabb . Permetrin spray kan köpas över disk på de flesta droger butiker. Låt inte någon röra madrassen tills produkten har torkat ordentligt . Permetrin är ett nervgift som kan vara farliga för människor, och bör användas med försiktighet . Detta är också den aktiva ingrediensen i Food and Drug Administration-godkända utvärtes skabb läkemedel .

Förebyggande

Vakuum båda sidorna av madrassen ordentligt . Skabb kan leva på madrassen upp till 72 timmar utan en mänsklig värd . Av detta skäl bör säng dammsugas var tredje dag tills huden angrepp är borta . Detta kommer att hjälpa till att avlägsna kvalster ägg och hindra dem från kläckning i madrassen . Det är viktigt att tvätta och torka alla sängkläder på de hetaste möjliga inställning så att inga nya skabb angripa madrassen .

Använd en plast under-ark och sänglinnen ändras dagligen . Det kan ta flera tillämpningar av lotion eller kräm som ordinerats av läkaren att döda skabb . Dessa permetrin-baserade lotioner går igenom inte skabb ägg , som kan hamna på madrassen och luckan . En plast förhindrar kvalster och deras ägg från att ens röra madrassen . Färska sängkläder skydda mot reinfestation . Placera kuddar i torktumlaren på den varmaste inställningen möjligt för en timme varje dag tills du får klartecken från din läkare.

Upprepa

Gör om hela processen varannan vecka tills läkaren bekräftar att huden angrepp är borta . Skabb sprids lätt och svårt att döda . Detta gör reinfestation ganska vanligt . Dessutom kan skabb infektion producerar inte några symtom så länge som sex veckor efter smittotillfället. Skabb är smittsam med eller utan symtom , så madrass vård inte försummas . Det är omöjligt att kontrollera om du har dammsugas alla ägg ur madrassen . Dessa ägg får kläckas och hemsöka alla som använder madrassen .

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:överskott gaser i magen hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man känner igen symptomen på svampinfektion
 • hur man tar hand om din protes
 • Hur du tar furosemid
 • hur man bildar hälsosamma vanor
 • hur du tar bort en hård kontaktlins
 • ögonproblem i klimakteriet
 • hur man behålla viktminskning efter gastric bypass-operation
 • hur man använder make - coachade förlossning tekniker
 • spädbarn och öppen spis säkerhet
 • hur man använder en spruta gummi glödlampa för barnets öron
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com