näringstillskott för prostatan

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-15
Om en man lever tillräckligt länge , är chansen att han kommer lida av någon form av medicinsk fråga med sin prostata . Kroppens behov av vitaminer och näringsämnen går upp när den kämpar sjukdom , så tillskott kan vara nödvändiga för män med prostatabesvär

Fakta

Enligt 2001 års Kalifornien Cancer tidning för kliniker , 200. 000 män diagnosen prostatacancer i U. S. varje år och 32. 000 dör av sjukdomen varje år . Dessutom kommer 70 procent av amerikanska män lider av godartad prostastic hyperplasi eller BPH , annars känd som en förstorad prostata , som när de når 70 års ålder .

Vitaminer

Ålder leder till en ökad D-vitaminbrist och med en högre risk för prostatacancer . Uppgifter tyder på att vitamin D kan bromsa tillväxten av avancerad prostatacancer.

medan Vitamin E förbrukas via livsmedel absorberas av kroppen mer effektivt än kosttillskott , båda har visat sig hämma tillväxten av maligna prostataceller .

Minerals

Selen är ett spårämne och antioxidant som fungerar tillsammans med vitamin E för att förhindra prostatacancer och för att hämma tillväxten av tumörer .

prostatakörteln innehåller en stor mängd av zink, som kan hjälpa den att bekämpa infektioner. Även om inga stora studier har erbjudit avgörande bevis , kan zinkbrist leda till BPH .

Örter

Saw Palmetto är ett supplement som kan vara till nytta vid behandling av urin symtom orsakade av BPH . Det har ingen bevisad effekt , men på prostatacancer .

Brännässla kan bidra till att hämma tillväxten av prostatacancer celler och maligna cancerceller.

IP6 fytat

Det tillägg IP6 (fytat), som finns i en mängd olika livsmedel, inklusive bönor, majs och vete, har visats hämma ett antal linjer cancer celler, inklusive prostatacancer.

Doser

Extra D-vitamin dos är 800 till 1000 IE per dag under hösten och vintern, och 400 800 IE per dag under våren och sommaren. Rekommenderad dos av vitamin E är 50 till 100 IE dagligen. En dos på 100 till 200 mikrogram selen per dag är förenat med en minskning av både lokaliserad och avancerad prostatacancer. Det rekommenderas att zink-nivåer bör inte överstiga 15 mg dagligen. Även populärt används i europeiska länder, Saw Palmetto, brännässla och fytat inte anses standardbehandling i USA. Doseringsrekommendationer bör göras av läkare.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:vad man ska göra för att minska STREP b under graviditeten?

Relaterade artiklar


 • vad är en PSA- nivå ?
 • hur tjockna livmoderslemhinnan
 • Hur du tar ett bad efter förlossning
 • hur man behandlar en krossad spik
 • hur man behålla viktminskning efter gastric bypass-operation
 • hur man kan sänka prostata PSA
 • hur man hittar hysterektomi resurser
 • hur man ska behandla rosacea
 • hur man vet vad man ska fråga din kirurg innan en hysterektomi
 • effekterna av meddelandet om familjens hälsa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com