tips för första gången användare bastu

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-02
En bastu session kan vara mycket avslappnande och uppfriskande. Värmen öppnar porerna för kroppen att svettas ut orenheter, och slappnar av och lossar muskler. Däremot kan den extrema värmen orsaka cirkulationssystemet att gå in överbelastning som kan vara farliga för oerfarna användare. Att hålla några tips i åtanke kan hjälpa de erfarenheter går smidigt för både nybörjare och knarkare bastu både

Före Bastu

Ta en dusch innan du börjar ett bastubad. Switchen i temperatur från kallt till varmt kommer stärka huden, muskelavslappning och uppmuntra kroppen att arbeta hårdare för att svalka av sig, vilket resulterar i maximal svettning. Duschning kommer också att hjälpa till att hålla bastun dammsugaren.

Det är viktigt att dricka mycket vatten innan bastubad. Den genomsnittliga individen kommer att förlora en halvliter svett under några minuter i en bastu. Dehydrering kan uppstå om inte tillräckligt med vätska konsumeras.

Ta med en liten handduk att sitta på och en stor handduk att torka av med efter bastun. Aldrig dricka alkohol eller äta en kraftig måltid före bastubad.

Under Bastu

Använda bastun är enkel. Värme stiger, så kommer den högre bänken i bastun vara märkbart varmare än i botten. Om den övre bänken är för intensiv för första timer, sitter på botten. För bästa resultat, luta dig tillbaka, slappna av och andas djupt, känna hettan slappnar av musklerna och porer. Fortsätt att dricka vatten när du är i bastun. Om värmen är väldigt torr, hälla vatten över stenarna på värmaren, och detta kommer att leda ånga. I bastu som inte använder stenar, om du blir för varm, spricka öppna dörren för ett par minuter.

Tid sessionen. Det rekommenderas att hålla alla bastu sessioner till högst 15 eller 20 minuter. Om du någon gång under ett bastubad, du känner dig yr, yr eller illamående på något sätt, steg ut och svalna.

Det är också en bra idé att växla positioner försiktigt och stå upp långsamt medan i en bastu. Värmen gör att blodkärlen vidgas, vilket leder till blodtrycksfall som kan leda till yrsel eller svimning.

efter bastun

Ta en dusch för att stänga porerna och ta bort svett och smuts . Drick mycket vätska för att rehydrera , och tillämpa en återfuktande lotion. Huden absorberar det snabbt på grund av den uttorkande effekten av bastun. Ta det lugnt en stund efter bastun sessionen för maximal njutning av avkoppling effekt .

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man skriver upp socialförsäkringssystemet medicinsk invaliditet

Relaterade artiklar


 • hur är leptin produceras ?
 • hur man dödar runda maskar i människor
 • hur man ska tolka ett test blodkemin
 • vad är en PSA- nivå ?
 • Vilken typ av prov ges i tidig graviditet ?
 • hur man känner igen symptomen på svampinfektion
 • hur man hittar kryckor
 • alternativ behandling för ulcerös kolit
 • hur du tar bort en mjuk kontaktlins
 • Hur identifiera halsfluss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com