vad man ska ge en 2-åring med influensa?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-23
Årets influensasäsong kan hamna som en av de allvarligaste och mest utbredda, Världshälsoorganisationen deklarerade en H1N1-pandemi för 202C första pandemin i mer än 40 år. Den uppmärksamhet som släpps ut på just denna stam av influensa är överväldigande. Det är viktigt att få fakta och känna till tecken på influensa-H1N1 eller den säsongsmässiga viruset-i synnerhet för de mest utsatta, såsom unga barn. Här är vad du behöver veta om ditt barn utvecklar influensaliknande symtom

Vaccinera

Enligt US Centers for Disease Control and Prevention, i genomsnitt 5 till 20 procent av befolkningen får influensa, mer än 200. 000 människor på sjukhus från säsongsbunden influensa-relaterade komplikationer och cirka 36. 000 dör av influensa-relaterade orsaker. I ett försök att förhindra spridning av sjukdom, är den amerikanska regeringen och statliga och lokala hälso-och sjukvård tjänstemän uppmanar vaccinationer-både säsongsbunden influensa och H1N1-vaccin-särskilt för dem som är mest utsatta: barn, gravida kvinnor, äldre och personer med kroniska lung-sjukdomar som astma och sjukvårdspersonal. American Academy of Pediatrics stöder säsongsbunden influensa vaccin för alla barn 6 månader till 18 år ålder . I år , på grund av uppkomsten av H1N1-viruset , är det uppmanar att barn 6 månader till 24 år få ett H1N1 -vaccin också. Trots tar dessa försiktighetsåtgärder , kan ditt barn utveckla ett fall av influensavirus.

influensasymtom

erkänner symptomen gör att du kan snabbt vidta nödvändiga åtgärder för att se ditt barns tillfrisknande. Symtom på influensa är feber , frossa , rinnande näsa eller hosta , diarré, kräkningar , trötthet , halsont och värk i kroppen . Hänsyn till de allvarliga årets influensasäsong och dess utbredning så tidigt, är det klokt att kontakta ditt barns barnläkare omedelbart om ditt barn utvecklar en eller flera av dessa symtom eller i svåra fall, utställningar andningssvårigheter, intolerans mot vätskor eller extrem letargi . Det finns flera tester att din barnläkare lätt kan utföra för att avgöra om ditt barn har influensa, och då hon kan föreskriva nödvändiga mediciner.

Rest, korrigerande åtgärder, och Chicken Soup

Om ditt barn faktiskt har influensa, din barnläkare kan förskriva Tamiflu är ett antiviralt läkemedel finns i flytande eller kapselform som har varit i bruk sedan 1999. Antivirala läkemedel som Tamiflu skrivs normalt ut för svåra fall av influensa. Oavsett om ditt barn är föreskriven Tamiflu eller inte, säsongsbunden influensa eller H1N1, finns det några vanliga åtgärder för att ta för att hålla ditt barn så bekvämt som möjligt och att hjälpa stöd återhämtningsprocessen och förhindra spridning av smitta:

-Håll ditt barn tyst och lugn, antingen i sängen eller på en soffa. En favorit filt eller pyjamas är alltid trevligt. Ju mer bekväm du kan göra dem desto mer sannolikt är det att de ska stanna kvar. Tittar på en film eller tecknad är trevligt, men vara försiktig med för mycket på TV . Sova är en viktig del av återhämtning , och det kan vara svårt om TV: n är på hela dagen

-. Har ditt barn dricka klara vätskor och äta hälsosam mat . Juice och vatten är bra alternativ som är drycker med elektrolyter , som hjälper till att hålla dig hydratiserade . Ditt barn kanske inte känner för att äta sin favorit mat , och det är OK så länge som de dricker vätskor . Buljong kan vara en bra början tills han börjar må bättre .

-Frekvent handtvätt . Det gäller för patienten och vårdgivaren. Du kan inte tvätta händerna tillräckligt, särskilt med småbarn . Blowing näsor , torka ansikten , hosta och nysningar har alla bakterier som har att landa någonstans . Antibakteriella våtservetter är bra att ha till hands , men inget slår varmt vatten och tvål .

Barn ska aldrig ges acetylsalicylsyra när de har hög feber , eftersom det kan leda till ett allvarligt tillstånd som kallas Reyes syndrom . Innan du ger ditt barn någon over-the-counter rättsmedel , kontakta din barnläkare först.

Hur att hålla sig frisk

Trots dina ansträngningar kan du och din familj komma ner med influensa eller , åtminstone , en vanlig förkylning. Ändå får vara vaksam med några enkla steg att förhindra en allvarligare utbrott av dessa säsongsbundna besvär . Lär ditt barn ( och din familj ) att göra följande :

-Tvätta , tvätta, tvätta . Du har hört det förut. Tvätta händerna när du använder badrummet , snyta näsan , shopping i affären , spela på lekplatsen , före måltid , efter måltider osvSå många bakterier lever på tips av våra fingertoppar och är så lätt sprida sig till varandra . Detta är den första försvarslinjen

-. Om du inte mår bra , stanna hemma . Håll dina barn-och dig själv-hem från skolan , dagis , datum lek och arbete . Var noga med att vara symtomfria i minst 24 till 48 timmar innan den återgår till en normal rutin

-. Se till att barnen och familjen får det nödvändiga näringsämnen och vitaminer de behöver för att hålla sig frisk .

-Var noga med att hålla dessa sovtider på schemat . Barn , liksom vuxna , måste ge sina kroppar en tillräcklig mängd av vila för att hålla deras immunförsvar starka

-. Vaccinera . Säsongsbunden influensa vaccin och H1N1 -vaccin hjälper till att förhindra spridning av influensa och kan bidra till att hålla dig och din familj från att få influensa eller kommer ner med ett svårt fall .

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:madrass vård för skabb

Relaterade artiklar


 • tonåringar och buksmärta
 • hur man skapar en genogram
 • Hur identifiera flytningar
 • spädbarn och öppen spis säkerhet
 • Vad händer om du inte behandlar svampinfektioner?
 • klimakteriet hjärta symtom
 • hur man vet vilka läkemedel är säkra att ta innan mastektomi kirurgi
 • hur man kan bota hicka
 • hur man kan hjälpa någon återhämta sig efter mastektomi operation
 • hur man tar hand om dig själv under klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com