Hur du tar antihistaminer när man är gravid

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-24
Som allergiker kan du ha svårt att välja mediciner att ta under graviditet . Om du normalt ta antihistaminer , läkemedel som används för att behandla allergiska symptom , kan du känna osäker på vilka som rekommenderas under graviditet . Det finns många läkemedel som inte är säkra för användning under graviditet och andra som är tveksamma . Lyckligtvis är lite forskning allt det tar att hitta några bra alternativ

Välj ett antihistamin


1 .
Fråga din läkare innan du tar ett antihistamin medan du är gravid. Din läkare ska kunna ge dig råd om säkerheten i den medicin du funderar . Dessutom kan han erbjuda icke-medicinering rekommendationer för att minska allergiska symptom .
2 .
Prova icke-medicin behandlingar om möjligt under dina tre första månaderna av graviditeten. Detta är ett kritiskt skede av utveckling för ditt ofödda barn. Läkemedelsanvändning kan vara säkrare i senare skeden av graviditeten , när ditt barns viktigaste organ har utvecklats .
3 .
väga riskerna med att använda en antihistamin mot fördelarna . Du kan besluta att riskerna med medicineringen är för höga jämfört med de fördelar du skulle få genom att ta den . Om symtomen är svåra och medicineringen medför några risker , men kan du känna större tillförsikt ta medicinen .
4 .
ta medicinen enligt läkarens antyder . Tar för mycket av ett antihistamin eller ta en alltför ofta kan vara farligt för dig och ditt barn .
5 .
Satsa på ett antihistamin som har bara en aktiv ingrediens . På så sätt är du utsätta ditt barn till färre mediciner på en gång .
6 .
Behandla naturläkemedel precis som du skulle receptbelagda eller receptfria läkemedel . Fråga din läkare om de är säkra innan du tar dem . En behandling är inte säker bara för att det är märkt naturläkemedel eller alla fysiska .
7 .
Se Organisationen för Teratologiska informationsspecialister webbplats för faktablad på en mängd läkemedel, inklusive vanliga används antihistaminer och växtbaserade behandlingar .
8 .
Läs förteckningar över säkra mediciner som finns på vissa medicinska webbplatser . Dessa listor kan hjälpa dig avgöra vilka läkemedel är säkra under graviditeten, men det är fortfarande bäst att kontakta din läkare innan du tar någon medicin .
9 .
Besök American Graviditet förbundets hemsida för att visa en kopia av Food and Drug Administration användning -i-Graviditet betyg diagram . Den listar koder som anger den forskning som bedrivs på en receptbelagd medicin och dess säkerhetsnivå . Du kan använda koderna för att förstå den dokumentation som medföljer receptbelagda läkemedel.

tips och varningar


 • Enligt Mayo Clinic , har de flesta mediciner inte testats på gravida kvinnor på grund av risker för att skada ett ofött barn under provningen . Många har testats på dräktiga djur i stället . Djurförsök kan hjälpa forskarna att avgöra vilka läkemedel som sannolikt kommer att vara säker, men de kan inte bevisa säkerheten hos människa .


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:riskfaktorer för ett blåsljud

  Relaterade artiklar


 • hur lätt ryggvärk från graviditet
 • hur magiskt radera gula fläckar baby bajs
 • hur man använder ett stetoskop
 • menstruationscykeln och stress
 • sätt att låsa upp äggledarna
 • hur man ska värdera ADHD hos barn
 • Etik & infertilitetsbehandling
 • hur du skyddar dina ögon när du använder en dator
 • hur man får ett skott
 • hur man får barnen att ta omega fiskolja 6
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com