alternativ till konventionella KLL leukemibehandlingen

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-25
Leukemi är en typ av cancer som drabbar de vita blodkropparna, enligt den amerikanska Library of Medicine. Kroppen börjar producera onormala vita blodkroppar snabbt, vilket till slut gör det svårt för friska vita blodkroppar för att bekämpa en infektion. Symtom på leukemi kan omfatta feber, viktminskning, oförklarliga blåmärken och blödningar. Kronisk lymfatisk leukemi (även känd som KLL) är en cancer som drabbar blod och benmärg, och är den näst vanligaste leukemi drabbar vuxna, enligt National Cancer Institute. Behandlingar som inte innebär strålning och kemoterapi kan dock ge lindring

Du behöver : .
graviditetstest
Hem ägglossningstest .

Stamcellstransplantation

En stamcellstransplantation samlar stamceller från blodet och ersätter dem med friska celler . De friska cellerna kan vara från dig själv ( som är känt som autologa transplantat ) eller från en givare som kallas en allogen transplantation . En stamcellstransplantation har en kortare återhämtningstid än förfaranden såsom benmärgstransplantation och en lägre risk för infektion , enligt Mayo Clinic .

Biologisk behandling

biologisk behandling, även känd som immunterapi, använder mediciner för att öka styrkan i immunförsvaret. När immunförsvaret är starkare, kan det hjälpa kroppens celler bekämpa cancer.

Alternativa terapier

Enligt leukemi Lymphoma Society, kan alternativa behandlingar lindra symtomen av KLL. Terapeutisk massage kan vara till hjälp för att minska trötthet, illamående och ångest i samband med detta tillstånd. Forskarna studerar också om grönt te-extrakt effektivt avdödar leukemiceller hos patienter och förhindra spridning av cancer.

Behandlingar som hypnos kan minska smärta och ångest och öka färdigheter att klara, enligt leukemi Lymphoma Society. Dessutom kan gurkmeja (som innehåller curcumin) har anti-cancer och antiinflammatoriska förmåner. Denna finns på de flesta hälsokostbutiker, men tala med din läkare innan du tar ett nytt tillägg.

Klinisk prövning

Läkemedelsföretag studerar nya leukemi behandlingar som kan vara effektivare än traditionella behandlingar i framtiden. Du kanske vill tala med din läkare om att gå med en klinisk prövning i ditt område.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:barn hjärtsjukdom

Relaterade artiklar


 • hur man utnyttjar resurser för tonårsgraviditeter i Utah
 • hur man undersöka en mullvad
 • hur man kratta löv och gå ner i vikt
 • hur man utför andningsövningar
 • Hur identifiera halsfluss
 • Hur man vet om du har rätt till kirurgi för viktminskning
 • hur man besöka någon som är sjuk
 • hur man ska behandla nedskärningar hemma
 • anemi i klimakteriet
 • hur man svälja piller - från någon med liten hals
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com