fertilitet droger och risken för multiplar

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-04
Fertilitet läkemedel används för att behandla män och kvinnor som inte kan föreställa sig själva. Den typiska orsaken till infertilitet hos kvinnor är brist på ägglossning , för vilka det finns flera läkemedel för att inducera ovulation . Nästan alla fertilitet läkemedel kan öka risken för detaljhandelskedjorna, men vissa är mer sannolikt att orsaka uppkomsten av flera barn

Typer <. /h2 > Typer av fertilitet droger inkluderar gonadatripins att hormonell balans , ägglossning inducerare som verkar genom att stimulera produktionen av vissa hormoner i början av cykeln , metformin och bromokriptin .

Lägsta Risk

Metformin och bromokriptin har lägst risk för att multiplar eftersom varje läkemedel fungerar för att rätta till en obalans i kvinnans fysiska smink istället för att arbeta direkt om mekanismerna för ägglossning. Metformin är ett diabetesläkemedel narkotika och bromokriptin reducerar utöver prolaktin nivåer . Endast kvinnor med diabetes , hyperinsulimia , insulinresistens binjurebark och frågor kommer att gynnas av att använda dessa droger .

liten risk

Klomifencitrat och hämmare aromatas som letrozol inducera ovulation genom att stimulera nivåer av hormoner follikelstimulerande hormonet och luteiniserande hormon . Enligt Babycenter. com finns det 10 procent risk att bli gravid multiplar om den kvinnliga partnern är med hjälp av någon av dessa läkemedel , men det finns ingen känd risk för multiplar när män använder klomifencitrat kan öka spermieproduktionen .

Hög Risk

Gonadatriptins även fatta beslut på FSH och LH-nivåer men är mer kraftfull . Om klomifencitrat inte att framkalla ägglossning , är injektioner av gonadatriptins ofta ordinerats. Läkemedel i denna klass ökar en kvinnas risk att få multiplar med upp till 40 procent , enligt BabyCenter . com .

Överväganden

Kvinnor som använder ägglossning-inducerande läkemedel är vanligtvis övervakas med blodprov och ultraljud före ägglossningen. Om reproduktiv endokrinolog tycker det finns för många livsdugliga ägg , kan han föreslå att undanhålla hCG utlösa skottet som hjälper släppa äggen . Han kommer också att föreslå paret undvika oskyddat samlag tills efter ägglossning att avvärja risken för befruktning flera barn .

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:som reglerar vårdhem i Illinois?

Relaterade artiklar


 • hur man får behandling med rexin - g för bukspottkörtelcancer
 • testikelcancer alternativ behandling
 • melatonin till barn
 • hemlagad psoriasis behandling
 • Vilken är den idealiska LDL läsning för en kvinna ?
 • hur man uppmuntrar avkoppling i barn
 • herpes hos barn
 • hur man andas ordentligt
 • hur man vet näringsbehov för ditt barn
 • hur man ska förstå manliga klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com