hemmagjord formel sondmatning

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-02
Sondmatning är nödvändigt för en mängd olika typer av sjukdomstillstånd men används oftast för personer som har opererats eller någon typ av sjukdom förekommer i eller på munnen . De flesta av dessa människor kan konsumera vanlig mat men kan bara inte äta det på grund av tillståndet i munnen , käkar eller tänder . Lyckligtvis finns det ett antal recept som kan göras hemma för att skapa en formel för utfodring någon i detta tillstånd genom en slang

Entree Formler

bara om någon typ av förrätt kan blandas ihop och ges till någon genom ett rör, som de flesta livsmedel kan blandas i flytande-liknande form. När man förbereder, se till att vad du blandar ihop kan blandas. Till exempel, ta bort kyckling från ben och vara beredd att ersätta vissa vätskor med andra vätskor som kommer att lägga till eller ändra smaken av en maträtt. Till exempel är vin bra att smälta vid matlagning dessa typer av formler, som alkoholen kommer bränna bort och skapa en stor doft och smak, även när näring genom en slang.

Tekniker till Cooking

All mat som du planerar att smälta samman till varje enskild sondmatning formel bör tillagas väl och långsamt. Åtta till tolv timmar kokande kött är oftast en bra idé så de kommer vätskeform bra. Process och blanda fasta första så de är så grunden som möjligt och lägga vätska i skålen så att bitarna kommer att slipa upp ännu mindre och band med flytande själv. Med undantag av formler som har kött, fågel eller fisk, kommer du antagligen att använda en enda sikt med maskstorlek att ta ut större partiklar, vilket skulle vara svårt att äta genom inmatningsrör.

Dessert Blandningar

Desserter kan till och med göras till inmatningsrör formler som de flesta desserter kan vara flytande ganska enkelt. Det är dock viktigt att notera ingredienserna i några av dessa desserter, som socker är inte alltid bra för förhållanden som kräver matning genom en slang. Kontrollera med din läkare innan du dricker dessa formler som använder vanligt socker. Om vanligt socker inte kan konsumeras, kan sockerersättningsmedel användas med varje dessert formel utan att hämma smak för mycket.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:antibiotika för prostata infektion

Relaterade artiklar


 • hur man formulerar en plan familj nödsituation
 • Vilken typ av prov ges i tidig graviditet ?
 • hur man förebygger hiv / aids i tonåren
 • hur du infogar en tampong enkelt
 • hur man kan behandla vridning av testis i vildmarken
 • hur man ska hantera barn matningsproblem
 • hur man känner igen symptom på klimakteriet
 • hur man vet vilka läkemedel är säkra att ta innan mastektomi kirurgi
 • näringstillskott för prostatan
 • hur man behandlar en stubbed tå
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com