hur man ska tolka de nya riktlinjerna mammografi

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-19
I november 202C USA förebyggande tjänster Task Force släppte sin nya riktlinjer för mammografi , vilket tyder på , bland annat att kvinnor i 40-årsåldern inte behöver årlig mammografi , att kvinnor över 50 bara behöver ett mammogram vartannat år , och att läkarna inte behöver lära kvinnor självundersökning av brösten . Här är hur man inte ska bli förvirrad av till synes motstridiga uppgifter , och hur att ta kontroll över din egen hälsa

Du behöver :
en läkare som du litar
. En fullständig medicinsk historia .


1 .
Kom ihåg att dessa riktlinjer . Inte nya regler-åtminstone inte ännu . Att balansera risker mot resultat och analys av statistiska uppgifter är vilken regering paneler gör . Då de gör rekommendationer. Men det är allt de är .
2 .
Få din sjukdomshistoria tillsammans, om du inte redan har . Detta inkluderar din familjehistoria av bröstcancer . Om kvinnor i din familj har haft bröstcancer , gäller dessa riktlinjer inte till dig , och om din försäkring en dag inte täcker en årlig mammografi , hitta ett sätt att betala för det själv .
3 .
Diskutera alternativen med din läkare. Medan självundersökning av brösten kan resultera i ett "falskt positiva" och en del ångest, vill du verkligen vill missa en chans att hitta en klump, och eventuellt behandla en cancer i ett tidigt skede? Tala med din läkare öppet om detta.
4.
Ta reda på om digital mammografi är tillgängligt i ditt område. Den använder mycket mindre strålning, upptäcker cancer hos yngre kvinnor med tät bröstvävnad mer exakt, och har färre falska positiva resultat än röntgen mammografi. Eftersom sökningen är datorbaserat, finns det ingen film som måste gå till labbet, vilket resulterar i en mycket snabbare läsning av resultaten.
5.
Ta kontroll över dina alternativ vård. Även om statistiken säger att du bara har en 2 procent risk att utveckla bröstcancer i din 40-talet, har du fortfarande rätt till alla de förebyggande filmvisningar att försäkring kommer att betala för, eller du har råd. Låt inte dig själv att bli behandlad som statistik.


Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur magiskt radera gula fläckar baby bajs

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga åderbråck
 • där kan en alkohol - missbrukare tonåring få hjälp ?
 • sinusinfektion behandling under graviditet
 • hur man ska behandla rosacea
 • vad är en dålig cellprov ?
 • hur man kan stoppa hicka den beprövade sätt
 • Tylenol biverkningar hos spädbarn
 • Ursprunget skvalen
 • hur till grad biverkningarna av kemoterapi
 • vad är orsakerna till ofullständiga mammogram resultat ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com