hur man ska värdera ADHD hos barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-14
Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) drabbar 3 till 5 procent av barnen i världen, vilket skapar ökad ouppmärksamhet, impulsivitet och energi. Dessa symtom leda till att barnet har problem att lära på grund av en kort koncentrationsförmåga och svårigheter beter lämpligt i vissa situationer. Diagnostisera ett barn med ADHD är en ofta kontroversiell fråga eftersom många barn kan vara misstag diagnostiseras med sjukdomen. För att utvärdera ett barn med ADHD är en mycket svårare uppgift eftersom de ännu inte fullt utvecklade. Enligt vissa studier, men det finns sätt att utvärdera ett barn möjligheter att utveckla sjukdomen

Du behöver:.
Forskningsverktyg (Internet, tidskrifter, tidningar, etc.
).


1.
Reda på vilka villkor under vilka barnet föddes. En dansk studie utförd av Dr Karen Linnet visade att för tidigt födda barn var 70 procent mer benägna att utveckla ADHD som barn. Dessutom används barn vars mödrar droger, drack alkohol eller rökt cigaretter under graviditeten har en högre risk att utveckla sjukdomen.
2 .
Identifiera om ditt barn får tillräckligt med sömn på natten . Myomancy. com citerar en dansk studie som tittat på 27 barn med sömnsvårigheter och funnit att , när de vände fem år gammal , en av fyra av dem hade utvecklat ADHD .
3 .
Betala uppmärksam på ditt barns vanor . Är han temperamentsfulla ? Har han ogillar gos ? Enligt Dr James Chandler , kunde dessa tecken betyda att ditt barn har en högre risk att utveckla ADHD , men " många barn som växer upp till har ADHD visar inga avvikelser i detta skede . "
4 .
bedöma hur mycket tid ditt barn tillbringar framför TV . Den American Academy of Pediatrics har funnit att titta på tv som barn kan leda till ADHD i barndomen . Dr Dimitri Christakis hittades att varje timme tillbringade framför TV ledde till en 10 procent ökning av barnets chanser att utveckla sjukdomen.
5 .
Håll dig aktiv inom forskningen om ADHD . Forskning om risker och orsaker av ADHD sker löpande så det är viktigt att hålla sig uppdaterad i ämnet . Inse att även om många studier pekar på att barn kan visa tecken på ADHD , är det svårt att utvärdera barnets symtom när sjukdomen inte helt utvecklas tills de är barn .

tips och varningar


 • Om du verkligen är orolig för att ditt barn har ADHD , konsultera en professionell .


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:vad är en blodpropp i början av graviditeten?

  Relaterade artiklar


 • hur man får din man att sluta röka i huset
 • hur man använder osteopati på gravida kvinnor
 • Definitionen av andropause
 • hur man förbereder friska efter skolan snacks
 • hur man väljer att göra gastric bypass operation
 • sjukdomstillstånd ses med ett tecken på feber
 • hur man uppmuntrar avkoppling i barn
 • hur man hanterar barn med krampanfall
 • hur man nysa ordentligt
 • hur du gör din egen värmedyna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com