hur man sterilisera kontaktlinser

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-06
För att undvika ögoninfektioner är det viktigt att ordentligt sterilisera kontaktlinser innan du använder . Det finns mjuka kontaktlinser och hårda linser . En typ av lins kan användas bara en gång , medan en annan kan återanvändas för varierande längder av tider, till exempel vecka eller månad. Desinficeringslösning är utformad särskilt för sterilisering linser. Vissa desinfektion lösningar är avsedda för att rengöra linser över natten medan andra kan användas för att sterilisera linserna i några minuter

Du behöver : .
Kontaktlins desinficering lösning .
No- gnugga sex timmar desinfektionsmedel desinficering lösning .
Behållare för sex timmars lösning .

minuter


1 .
Läs igenom etikett desinficering lösning . Med vissa rengöringsmedel måste du vänta minst sex timmar innan du kan sätta kontaktlinser på ögonen . För att sätta in linsen omedelbart efter rengöring , leta efter ett mångfacetterat desinficering lösning som inte kräver att du väntar sex timmar .
2 .
Tvätta händerna med varmt vatten och tvål innan du hanterar kontaktlinser .
3 .
Placera kontaktlins i handflatan och spraya med mångsidiga desinficerande lösning . Beroende på din läkares anvisningar för din specifika kontakter , kan du instrueras att försiktigt gnida de kontakter som du tillämpar lösningen .
4 .
Skölj varje sida av kontaktlinser i lösningen , i minst fem sekunder på varje sida . Detta kan variera beroende på märket på mångsidiga desinficerande lösning du använder .

timmar


1.
Läs igenom etikett desinficering lösning så att du är med rätt lösning . Vanligtvis är detta en "No Rub " desinfektionsmedel och när den tillämpas på objektivet kan du inte sätta kontaktlins på ditt öga för minst sex timmar .
2 .
Tvätta händerna med varmt vatten och tvål innan du hanterar kontaktlinser .
3 .
Placera kontaktlinser i särskild behållare som kommer med tunga renare . Detta kan vara ett litet uselt med en skruv-off lock och en insats som fälls upp , med en konkav rätt att släppa varje kontakt . Rätt kontaktperson kommer att gå in på sidan märkt " R " till vänster kontakt i sidan märkt " L. "
4 .
Häll lösningen i behållaren och fyller på fyllningen linjen och sätta på locket . Lösningen skall Fizz.
5 .

Vänta minst sex timmar ( eller den rekommenderade tiden som anges på flaskan ) innan du sätter linsen tillbaka på ögat .

tips och varningar


 • Korrekt användning av rengöringslösning kan variera med tillverkarens anvisningar och linser typ .
 • Tala om för din läkare om din rengöringsmedel irriterar ögonen .


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:Vad är en normal blodtryck behandlingen och vad är en låg blod pressue läsning ?

  Relaterade artiklar


 • hur lätt menstruationskramper
 • hur du kontrollerar att en baby är korrekt vaccinerade i hans eller hennes första år
 • hur man ska behandla springmask
 • hur man dödar löss på ett spädbarn
 • de teratogena effekterna av Tegretol
 • behandling för gulsot hos spädbarn
 • hur man använder en AED på ett barn
 • Hur vet olika typer av hysterektomi operationer
 • Hur du tar Cephalexin
 • vad är en PSA- nivå ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com