menopausala värmevallningar botemedel

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-05
Klimakteriet är det fullständiga slutet på alla menstruationsblödning på grund av minskningen i hormonella nivåer . Den vanliga tiden för klimakteriet är efter 50 års ålder . Det är dock inte ovanligt att klimakteriet inträffar i slutet av 30-talet eller början av 40-talet . Värmevallningar är bland de många symptom på klimakteriet och även bland de mest obekväma . Värmevallningar är intensiva känslor av värme som plötsligt i förekomst och åtföljs av mild till kraftig svettning . Omkring 80 procent av kvinnor upplever värmevallningar i klimakteriet , och för 40 procent symptomen är intensiv nog för att kräva läkarvård.

östrogen och gestagen

östrogenbehandling är den vanligaste behandlingen för värmevallningar men det är effektiv endast så länge som behandling används. Värmevallningar kan förekomma igen när behandlingen avbryts. Forskning har visat att 100 procent av kvinnor som tog östrogen rapporterade en minskning av värmevallningar medan 80 procent rapporterade fullständig befrielse. Såvida du inte har haft en hysterektomi är det nödvändigt att lägga progestin till behandling för att eliminera risken för livmoder-eller endometriecancer.

E-vitamin och bioflavonoider

Forskning tyder på att effekten av E-vitamin och bioflavonoider för kontroll av symtomen associerade med värmevallningar.

Svart Cohosh

Silverax är en Native American ört som har använts av generationer av kvinnor. Det hjälper genom att angripa den underliggande orsaken till värmevallningar, avsaknad av östrogen, genom att minska luteiniserande hormon eller nivåer LH. En minskning av LH-nivåer ökar nivån av östrogen som produceras i äggstockarna. Silverax innehåller också fytoöstrogener, som är ämnen från växter med motsvarande verkan som östrogen. Silverax finns som Remifemin och 40 mg bör tas två gånger om dagen. För närvarande är det starkaste alternativet till hormonbehandling för värmevallningar i USA, Australien och Tyskland.

Behålla kylan

Sedan värmevallningar orsaka kroppstemperatur att stiga från 3 till 4 grader, öva olika sätt att hålla kroppen sval bidrar till att minska obehaget av värmevallningar. Dessutom håller den omgivande temperaturen sval kan hålla värmevallningar från att förvärras. Bomull kläder och underkläder bör användas eftersom de absorberar fukt bättre och är svalare. Klä sig i lager i svalare väder är en bra idé eftersom det är lättare att avlägsna det översta kläder vid varm blixt attacker. Hålla kroppen avslappnad och djup andning har visat sig hjälpa.

Motion

Motion minskar FSH och LH-nivåer i kroppen, vilket inte bara minskar men i många fall eliminerar symtomen av värmevallningar. Menstruationscykeln , kroppstemperatur och det autonoma nervsystemet regleras av hypotalamus. När du är i klimakteriet , är hypothalamus överkänslig till externa signaler . Motion hjälper till att stabilisera det och återställa normala hormonnivåer .

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:de teratogena effekterna av Tegretol

Relaterade artiklar


 • hur man väljer rätt välling
 • herpes hos barn
 • effekterna av meddelandet om familjens hälsa
 • en man av klimakteriet
 • hur man skall avgöra den bästa tiden att genomgå en hysterektomi
 • hur man hittar den senaste informationen om fotvård och fot produkter
 • hur man ska gå med fria vikter
 • hur man använder en baby termometer
 • hur man behandlar en stubbed tå
 • sätt att låsa upp äggledarna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com