naturläkemedel för baby bihålesvullnad

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-24
När nästäppa förekommer i ett barn, kan det vara en orsak till oro i föräldrarnas. Men sällan allvarliga, kan en täppt näsa orsaka problem med ett barns förmåga att amma, och enligt Medlineplus. com, kan orsaka livshotande andningsproblem. Trängseln kan påverka öronen, störa hörsel-och talutveckling, störa sömnmönster, vara en orsak till snarkning och kan förknippas med perioder av sömnapné under vilken barnet inte andas under sömnen. Over-the-counter läkemedel är farliga för barn och föräldrar måste förlita sig på naturliga metoder för att lindra nästäppa.

Lossa slem

Spädbarn andas endast genom näsan, inte deras munnar. Det är viktigt att deras näsgångarna kvarstår som öppna och fria från slem som möjligt. Saline näsdroppar appliceras direkt in i näsan hjälper att lugna näsan och lossa den tjocka slem sekret som är associerade med en sinus-infektion. Ove-the-counter barnet Saltlösningar finns på de flesta apotek och apotek. Lösningen levereras i en liten behållare med ett munstycke på toppen som kan användas antingen som en spray eller pipett. För spädbarn och barn under 2 bör koksaltlösning tillämpas som droppar . Om du föredrar att göra din egen koksaltlösning hemma , kan du lägga till 1 /2 tsk salt till en kopp färskt vatten till en liten kruka . Värm lösningen tills saltet löser sig i vattnet . Låt svalna helt . Du behöver en liten dropper att tillämpa lösningen i näsan .

Utdrag slemhinnor

Lägg barnet på rygg och luta huvudet bakåt en aning . Nässlemhinnan inte går rakt upp, går de tillbaka. Så länge barnet ligger på rygg med huvudet något lutad tillbaka, kommer dropparna droppa tillbaka till rätt plats. Medan du håller barnets huvud med ena handen, använd din andra hand för att 2 till 3 droppar in varje sida av näsan. Ta sprutan och pressa lampan tillsammans för att tvinga ut någon luft. För försiktigt in spetsen på sprutan i näsroten. Tvinga inte sprutan i nasal passage. Släpp glödlampan. Eftersom glödlampan fylls tillbaka upp med luft, kommer det att extrahera slemhinnorna inifrån näsgångarna. fortsätta tills passager är tydliga. Upprepa på andra sidan. Utvisa slem från insidan av lampan och skölj med varmt vatten när du är klar.

Luftfuktare

Sätt upp en kall dimma luftfuktare i barnets rum. Det kommer att bidra till att bibehålla fukten i luften och hålla barnets nässlemhinnan fuktig genom att förhindra flimmerhåren i näsan mot uttorkning. Detta gör det lättare dränering av slem från sinus hålrum. Du kan lägga luftfuktare till valfritt rum i huset.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:Hur du tar antihistaminer när man är gravid

Relaterade artiklar


 • hur man kan förhindra åldrandet hos män
 • Rescue Remedy på arbetskraft
 • Tylenol biverkningar hos spädbarn
 • förhöjda sköldkörtel hormon behandling
 • hur man får din man att sluta röka i huset
 • hur man hittar en läkare
 • fysisk omsorg för äldre
 • hur man behålla viktminskning efter gastric bypass-operation
 • hur man använder en AED på ett barn
 • hur man väljer rätt välling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com