riktlinjer för hemmet syre användning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-22
Hem syre är en typ av terapi som erbjuds till patienter som behöver mer syre som levereras till dem än vad som finns i luften . Hem syre kan behövas för långsiktiga medicinska tillstånd som kronisk hypoxi , vilket inkluderar pulmonell hypertension, cystisk fibros , bronkiektasi och andra . Det används också för behandling av akuta hypoxi , inklusive sådana villkor som lunginflammation och inflammation i luftvägarna . Hem syre kan också användas för att behandla Hortons huvudvärk . Som med allting som tjänar ett medicinskt syfte , det finns riktlinjer som du bör följa för att använda hemma syre .

Försiktighetsåtgärder

Det finns många försiktighetsåtgärder som går längs med ett system hem syre , till att börja med var den finns . Det bör inte placeras nära någon värmekälla inklusive gasspisar , elektriska värmare eller ljus . Rökning bör inte tillåtas i samma rum där syret tanken är belägen .

har ett professionellt ändra syre inställningar för systemet som båda inte får tillräckligt leverans eller får för mycket kan få allvarliga biverkningar ska ni inte använda rengöringsmedel som har fett, olja, alkohol eller vaselin i dem nära syre, hålla enheten förvaras i en väl ventilerad plats, och låt inte det syre enheten falla eller välta

Varaktighet

Hur länge en person bör använda syrgasbehandling varierar. . Läkaren kommer att rekommendera vilken typ av syrgasbehandling att använda och hur länge beroende på ditt tillstånd. För kortvarig användning, t. ex. för lunginflammation, kan syre system som behövs för en månad eller så. För mer komplicerade sjukdomar, kan andra tester krävas för att kontrollera behovet av långvarig användning.

För villkor ingår under kronisk hypoxi, kan på lång sikt och även livstidsprevalensen vara mer realistiska. Detta kommer att kräva checkups av läkare och av syre vård specialister för att upprätthålla enheten och se till att den fungerar korrekt

Typer av syrgasbehandling

Det finns tre huvudsakliga typer av syrgasbehandling tillgängliga:. Komprimerad oxygen tankar, flytande syre och koncentratorer syre. Alla dessa system använder antingen en mask, som du sätter över näsa och mun och andas in, eller en näskateter, som består av två små bitar av rör som passar in i din nasal passager. Dessa rör går i allmänhet över öronen och ansluta till ett huvudröret. Slangen för båda typerna bör inte vara längre än 50 meter.

Komprimerad eller flytande syre kan användas med syre-bevara enheter. Dessa enheter har en sensor som känner av när du andas in så syret levereras endast på denna punkt. Detta sparar den mängd syre som andra maskiner skulle förlora när du andas ut.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:instruktioner för hjärtpatienter innan en fastande blodprov

Relaterade artiklar


 • hur man nysa ordentligt
 • hur man blir en självständig kvinna
 • hur man kontrollerar en nysning
 • hur man kan planera för gastric bypass kirurgi
 • kan klimakteriet orsaka LDL att gå upp ?
 • hur man kan förebygga åderbråck
 • långsiktig effekt av bakteriell spinal hjärnhinneinflammation
 • är benzaclin för barn ?
 • hur hjärnskador kan orsaka cerebral pares
 • effekten av muskelknutor på graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com