Hur viral hjärnhinneinflammation startar ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-05

Viral meningoencefalit

Meningit uppstår när det finns en infektion i hjärnhinnan , den tunt foder som täcker hjärnan och ryggmärgen . Det finns två typer av hjärnhinneinflammation, bakterier och virus . Som namnet kanske antyder , är viral hjärnhinneinflammation orsakas av ett virus som infekterar kroppen . Symptomen av Viral meningoencefalit är huvudvärk , feber och stel nacke , men dessa åtföljs ibland av ont i halsen och intestinala symptom. Viral meningoencefalit bör ses som spridning av en infektion , inte som den huvudsakliga sjukdomen , eftersom det ofta orsakas av något annat .

Infektion

Det första steget i en person att få viral meningit är för dem att fånga en annan virus som kan orsaka infektion i hjärnhinnorna . Det finns ett enormt utbud av virus som orsakar detta tillstånd , och många av dem extremt vanligt enterovirus som infekterar tarmen . Hos barn är viral hjärnhinneinflammation också på grund av påssjuka , variationer av herpesviruset och även några födda mygga virus . Det är möjligt dock att viral meningit är kontrakterad direkt , och att det inte börjat av ett annat virus . I alla fall måste emellertid ett ryggmärgsprov göras för att samla ryggvätskan för att se huruvida det är en virusinfektion .

Ursprung

Medan bakteriell meningit (vilket är mycket dödligare än viral meningit ) har registrerats tillbaka i flera hundra år , det finns inte en god dokumentation för när viral meningit började . Den officiella upptäckten av villkoret tycks ha varit på 1920-talet vid obduktion av en patient som var tänkt att ha dött av influensa ( inte ovanligt förekommande vid den tiden) . Läkaren hittade en udda svullnad av hjärnhinnan som inte var i linje med symtom på död i influensa . Efter upptäckten av sjukdomen men , det var inte förrän på 1970-talet som en vaccination skapades för att skydda människor mot att fånga viral hjärnhinneinflammation.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man tvättar lakan för att döda kvalster

Relaterade artiklar


 • Hur du tar antihistaminer med mjölk
 • kroniska rygg- och ben hos barn
 • kroniskt torr hacking hosta hos barn
 • hur du schemalägger läkare besök
 • hur man kan anpassa till sommartid
 • barn hjärtsjukdom
 • sporadisk buksmärtor hos barn
 • hur man ska behandla åderbråck
 • Hur du tar Hydrocodone / paracetamol
 • hur man skall avgöra den bästa tiden att genomgå en hysterektomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com