är Vicks vaporub säkert att använda under graviditeten?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-15
Vicks u00AE VapoRub u00AE är en lokal behandling som fungerar snabbt för att lindra hosta och muskelvärk . De aktiva ingredienserna-mentol , eukalyptusolja och kamfer-minska smärta och "cool " näsgångarna . Många anser ingredienser i VapoRub "naturliga smakämnen , " så det är tänkt att vara säkra för användning under graviditet

VapoRub under graviditeten

Graviditet är en tid då kvinnor noga övervaka vad de konsumerar , för att säkerställa säkerheten för både dem själva och deras ofödda barn . Informativa webbplatser såsom babycenter. com uppger att det är helt säkert att använda VapoRub under graviditet . Studier visar att de ingredienser som finns i VapoRub kan vara skadligt för små barn , men för närvarande är det inte känt att vara skadliga under graviditeten .

Säkerhet Per 202C säkerhetsproblem har framförts om produkter som innehåller kamfer , en av den viktigaste aktiva ingredienserna i VapoRub . Enligt New York City Department of Health och mental hygien , kamfer produkter är giftiga och särskilt farliga för små barn . Munnen eller äta kamfer kan orsaka kramper . Tillämpa salvor eller salvor i stora mängder och lägga till det i vatten i ett rum luftfuktare kan också orsaka barn att utnyttja. Andra symptom på förgiftning omfattar magont , illamående, kräkningar , irritabilitet och agitation .

forskning

En Wake Forest University studie hävdar att VapoRub kan stimulera slem produktion och inflammation i luftvägarna, vilket kan få allvarliga effekter på andning hos spädbarn eller barnet .

" Ingredienserna i Vicks kan irriterande , så att kroppen producerar mer slem för att skydda luftvägarna , säger Bruce K. Rubin , MD , FCCP , studiens huvudförfattare från Institutionen för pediatrik vid Wake Forest University School of Medicine , Winston Salem, NC . " Spädbarn och småbarn har luftvägarna som är mycket smalare än vuxna , så någon ökning av slem eller inflammation smala dem hårdare . "

Huruvida samma biverkningar kan förekomma hos gravida kvinnor är okänd .

Effektivitet

VapoRub har använts i generationer och är en av de bäst säljande over-the-counter kallt produkter . Mayo Clinic anges att VapoRub generellt säkra när de används enligt anvisningarna , och att dess aromatiska ingredienser kan hjälpa en del täppt näsa för att känna sig mer öppna genom att producera en svalkande känsla i näsan.

Slutsats

Eftersom informationen är osäker om säkerhet VapoRub under graviditeten, är det bästa tillvägagångssättet för att tala med din läkare innan du använder det . Följ alltid paketet riktningar noga-Don't äter , inte tillämpas på ögon , näsa , mun eller skadad hud , använd inte om du är allergisk mot eukalyptusolja , mentol och kamfer .

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:roll av mjälte

Relaterade artiklar


 • viktminskning och infertilitet
 • Hur konvertera höra testresultaten till en graf
 • hur man vet vad man ska fråga din kirurg innan en hysterektomi
 • nya tekniker för att spara Preemie spädbarn
 • Vilken typ av prov ges i tidig graviditet ?
 • CPAP sömnapné behandling för barn
 • alternativ behandling för Alzheimers sjukdom och demens
 • Hur man sköter om hemorrojder postpartum
 • kroniska rygg- och ben hos barn
 • Hur man vet om de har en hysterektomi är nödvändigt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com