VA sjukhem förmåner

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-25
Det amerikanska Department of Veterans Affairs (eller VA) ger många fördelar för veteraner. En typ av förmån är sjukhem vård för handikappade krigsveteraner som behöver det. Vissa veteraner kan få sjukhem vård gratis, medan andra har att betala en del av kostnaden. Om förmånerna är gratis beror på veteran grad av funktionshinder, liksom andra faktorer

kriterier

För att vara berättigad till sjukhem vårdbidrag måste en veteran uppfylla vissa kriterier. Först måste veteran kunna visa ett medicinskt behov av vård-vård i hemmet , såsom dokumentation av en läkare . För det andra måste han ha en tjänst-ansluten funktionshinder , vilket innebär en skada eller ett tillstånd som började när han var som tjänstgör i de väpnade styrkorna eller ett tillstånd som förvärras av tjänstgöring . Slutligen måste han aktivt söker sjukhem tjänster han behöver . Söka godkännande för tjänster , veteraner måste fylla i en ansökan och tillhandahålla alla begärda handlingarna .

Fördelar

Om en veteran har en 60 procent tjänst-ansluten funktionshinder och är inaktiverad nog att hon inte kan arbeta , kan hon berättigade till vissa sjukhem tjänster . Enligt Veteran tidning, en veteran med 60 procent tjänst-anslutna funktionshinder kan ta emot alla veteraner "vård hemtjänsten hon behöver om hon är helt inaktiverad. I vissa fall kan en veteran vara sjuk med ett villkor som inte är service ansluten. Om hon har en tjänst-ansluten invalidiserande av 70 procent eller högre, kan hon ha rätt till vård-vård i hemmet för att detta villkor, trots att det inte är tjänsten inkopplad. Veteraner som inte uppfyller de stödberättigande riktlinjer kan godkännas om utrymme och finansiering finns tillgänglig. Men prioriteras veteraner med service-anslutna funktionshinder.

Betyg

VA använder funktionshinder betyg för att avgöra hur mycket ekonomisk ersättning och vilka förmåner en veteran är berättigade till. VA beräknar en procentsats för varje handikappande tillstånd en person har, med angivande av graden av funktionshinder. Enligt Department of Veterans Affairs, en 0 procent rating innebär att veteranen inte är inaktiverad, även om han har ett villkor kopplat till sin tid i de väpnade styrkorna. En 100 procent invalidiserande betyder veteranen är helt inaktiverad . Högre funktionshinder betyg typiskt översätta till mer ekonomisk ersättning och förmåner till veteran .

Typer

Det finns tre typer av inställningar sjukhem . En veteraner " state hem sköts av den stat där den finns och tar emot en del av sin finansiering från VA . En community sjukhem är en som har tecknat avtal med VA att ge godkänd vård till veteraner . En hemvård enhet är ett äldreboende vård anläggning belägen i en VA -run Medical Center.

Kostnader

En veteran med någon nivå av service-anslutna funktionshinder kan ansöka och bli godkända för vård-vård i hemmet . Dock kan de med lägre service-anslutna funktionshinder betyg måste betala egenavgifter , vilket kan bli dyrt . De som har rätt till ersättning för funktionshinder som är servicerelaterade kan ha sina arvoden för dem utan att göra några egenavgifter .

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:vad är orsakerna till hCG labb höjd?

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger hiv / aids i tonåren
 • anemi i klimakteriet
 • hur du tar bort en mjuk kontaktlins
 • hur man använder osteopati på gravida kvinnor
 • Hur vet man att ringa doktorn efter mastektomi kirurgi
 • hur att hålla sig frisk under semestern
 • hur man köper hemmabruk medicinska förnödenheter
 • kaloriintag för män som vill gå ner i vikt snabbt
 • Vad kan orsaka överdriven blinkar hos barn?
 • hur att acceptera att alkoholism är en sjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com