hur du berättar din man om en oväntad graviditet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-16
Oplanerad graviditet kan vara en skrämmande verklighet för många människor. Det finns över tre miljoner oplanerade graviditeter i USA varje år, enligt den amerikanska Graviditet Helpline. Om det var en bruten kondom, preventivmedel fel eller helt enkelt brist på omdöme, kan olycksfall och göra inträffa. Berätta din man om det oväntade graviditeten kan vara skrämmande, men det är viktigt att du behåller lugnet och vänder sig till honom öppet
1.
Ta dig tid att lugna dig själv innan avslöjar graviditeten för att din man. Efter den första chocken har lagt sig, kommer du att kunna tänka mer rationellt och tala om situationen mer jämnt.
2.
Upprätta ett eget önskemål för denna graviditet innan du talat med din man. Även om detta beslut innebär båda parter, är valet påverkar i slutändan din kropp, vilket gör det viktigt att få tillgång till dina egna känslor inför diskussionerna med andra, enligt Just mammor.
3.
Förbered dig på konversationen. Om din man är helt emot idén om barn, vara beredd på en mer negativ reaktion än om du bara hade tänkt väntar på att bli gravida.
4.
Hitta tid då två av du kan sitta ner och prata. Enligt den amerikanska Graviditet Helpline, bör du välja en tid då både du och din man är i någorlunda gott humör avslappnad, och runt minimal distraktioner. Dessutom väntar för länge kan ilska din man eftersom han kommer att känna som om du var att hålla graviditeten från honom. Enligt bara mammor , ju längre du väntar, desto svårare blir det att dela nyheter .
5 .
Kom ihåg att ni båda bidragit till oplanerad graviditet . Försök inte att lägga skulden på din man eller ta på sig skulden själv , enligt Just mammor .
6 .
Var öppen för samtal om för-och nackdelar av graviditeten , alternativen du har, och hur varandra mår . Vara stödjande för varandra eftersom detta är en känslomässig tid för alla inblandade .

tips och varningar


 • Bara mammor rekommenderar att uttrycka din upphetsning om du är glad över den oväntade graviditet eller lägga humor att lätta upp stämningen . Enligt den amerikanska Graviditet Helpline, bör du även undvika att sätta en negativ ton med en öppning som "Jag har några dåliga nyheter. " Slutligen spelar inte gissningstävlingar. Var direkt med nyheten.


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:behandling av premenstruell depression

  Relaterade artiklar


 • hur man gör en finger skena med en Popsicle pinne
 • hur tjockna livmoderslemhinnan
 • negativa effekten av jelqing
 • vad är en dålig cellprov ?
 • naturlig behandling eller förebyggande av reflux hos spädbarn
 • rätt sätt att vika upp en total hälsa gym
 • hur du kontrollerar att en baby är korrekt vaccinerade i hans eller hennes första år
 • Varför började jag bara snarkning ?
 • hur man skall avgöra den bästa tiden att genomgå en hysterektomi
 • hur man avgör om du kan få en kopia av ett dödsfall rekord
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com