hur du skyddar sinnet från demens

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-27
Antalet människor som lider av demens är på uppgång. Den Alzheimer's Association rapporterade att, i juli 202C mer än 5,3 miljoner amerikaner levde med Alzheimers sjukdom eller demens. Demens är en progressiv mental nedgång som har många orsaker Detta tillstånd drabbar tänkande, minne, kommunikation och beteende. Skydda ditt sinne av demens genom att anställa metoder som är bra för din hälsa
1.
Få en fysisk undersökning från din läkare varje år. Om du märker någon förändring i ditt tänkande förmåga, har en examen så snart som möjligt . . Vissa typer av demens kan behandlas eller återföras.
2.
Undvik vanor kända för att vara dåligt för hälsan, såsom rökning eller druckit stora mängder alkohol.
3.

Träna minst en timme, tre gånger i veckan. I en artikel med titeln särskild rapport "Skydd ditt minne" publicerades i maj 2009 av Johns Hopkins University, säger Dr Sam Wang motion är det viktigaste för att skydda hjärnan och bevakning minne.
4 .
följa en hälsosam diet . Enligt en studie som publicerades i den 12 aug 202C av Journal of American Medical Association , äta en Medelhavsområdet stil kost och delta i högre motion är oberoende associerats med minskad risk för Alzheimers sjukdom , den vanligaste formen av demens .
5 .
hålla igång hjärnan . Exempelvis , lös korsord , spela brädspel , läs en bok eller en tidskrift , använda datorn , lösa brain-teasers , skriva en berättelse eller arbete på svåra matematiska problem . Prova olika aktiviteter som är mentalt krävande .
6 .
Delta i social aktivitet . Den 20 januari rapporterade 202C frågan om Neurology att folk som går till fester och andra evenemang till en lägre risk att utveckla demens än de som regelbundet vistas hemma
7 .
Ta väl hand av dina tänder och tandkött. Forskare från Columbia College of Physicians och kirurger i New York , fann att tandköttssjukdomar också kan påverka hjärnans funktion genom att orsaka inflammation . Denna studie publicerades i november 2009 frågan om tidning neurologi , neurokirurgi och psykiatri .
8 .
Överväg att ta tillskott . Natur läkare Erica Öberg och Laurie Mischley rapporterar att antioxidanter och omega- 3 fettsyror , acetyl-L-karnitin , phosphyatidylcholine , fosfatidylserin , vitamin B och vitamin tillskott E kan bidra till att förhindra eller försena demens

Tips och Varningar


 • Håll dig uppdaterad med de senaste forskningsrönen på att förebygga demens .


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:Hur man knyter kompressorer

  Relaterade artiklar


 • hur man kan främja social utveckling av ett spädbarn
 • hur man rengör penslar & löss
 • hur man ska behandla verkligen svårt eksem i en baby
 • när man ska ge Tylenol för feber ?
 • hur man kan planera för bröstförminskning
 • hur man avgör om de har en hysterektomi är rätt för dig
 • historia av p-piller
 • hur man förebygger en baksmälla
 • hur man bär en protes
 • hur man vet vilka läkemedel är säkra att ta innan bröstimplantat kirurgi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com