hur man kan bli av matförgiftning hos barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-23
Att bli av matförgiftning hos barn främst innebär att låta kroppen läka sig själv naturligt och hålla barnet hydratiserade . Att hålla barn så bekvämt som möjligt och vara mycket lugnande är också mycket hjälpsam . Medan de flesta fall av matförgiftning är lindriga och kan lösas på 24 till 48 timmar , om ditt barn har blodig eller svår diarré , förvärrad uttorkning , icke-gastrointestinala symtom , eller om matförgiftning har orsakats av svamp eller skaldjur , kontakta din läkare omedelbart .
1 .
Se till att barnet har lätt , snabb tillgång till en bassäng eller toalett för kräkningar och diarré. Detta är kroppens sätt att eliminera gifter , så uppmuntra ditt barn att låta detta hända om han känner lust . Det är bäst att undvika att använda antiemetikum eller anti-illamående mediciner .
2 .
Håll god vätskebalans och minska magsyra genom att ha barnet smutta på vatten , urvattnad äppeljuice , te , ginger ale , eller pediatrisk elektrolyt drycker ( endast av läkare rekommendation ) . Bra vätsketillförsel bidrar också till att spola gifter ur kroppen .
3 .
Monitor barnet för feber . Om febern är över 102 grader Fahrenheit , kan du behandla det med over-the-counter paracetamol eller ibuprofen . Om det är över 104 grader Fahrenheit och inte kommer ner efter att behandla det med medicin , kontakta din läkare. Om det är över 105 grader Fahrenheit , kontakta din läkare omedelbart .

Anmärkning: Konsultera en läkare omedelbart om feber hos barn under 2 år
4 . .
Minska eller ta bort distraktioner och uppmuntra barnet att läsa eller spela lugnt i sängen , och försöka hålla barnet så bekvämt som möjligt så att han kan vila ordentligt. Medan vi sover , våra kroppar ska fungera mer effektivt för att kämpa mot infektioner och gifter , så resten av avgörande betydelse för att bli av matförgiftning .
5 .
Utbilda dina barn om säker mat vanor som tvätt händer efter att ha använt toaletten och innan du äter . Också lära dem om farorna med att äta råa ägg , kött eller fågel i syfte att förhindra matförgiftning i framtiden .


Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man skriver en plan hospicevård

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en läkare som specialiserat sig på kvinnliga hormoner
 • antibiotika för prostata infektion
 • roll av mjälte
 • Hur du tar levotyroxin
 • hur man får ett skott
 • hur man ska hjälpa de sörjande efter begravning
 • den bästa helande mat för prostatan
 • hur du kontrollerar att en baby är ordentligt vaccinerade för utomeuropeiska resor
 • hur man köper hemmabruk medicinska förnödenheter
 • hur man bestämmer kön barnet från puls
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com