hur man kan räkna graviditet förfallodagen

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-22
Lärande att du har en bebis på väg är en livsförändrande ögonblick . Du kommer att vilja veta när ditt barn kommer fram , och att göra det tar ett par enkla steg . Medan majoriteten av nyfödda barn inte är födda på förfallodagen , veta din förfallodagen kan vara till hjälp i att veta en ungefärlig tidsram för när du ska föda

Du behöver : .
Kalender
Ultraljud .

additionsmetod


1 .
Mark i kalendern den första dagen av din senaste mens . Om du inte kan komma ihåg det exakta startdatum och därefter markera så nära till början av din senaste tid som du kan minnas .
2 .
Räkna framåt från den dagen på 40 veckor eller 280 dagar . Det datum du når genom detta räkna är cirka din förfallodagen .
3 .
Kolla kalendern för att se vilken dag det var att du började ägglossning , om du hålla reda på det . Från det datumet räknas före 38 veckor eller 266 dagar . Det datum som du hamnar på är din förfallodagen .

Subtraktion Metod


1 .
Anteckna den första dagen för din sista tid på din kalender . Lägg sju dagar till detta datum .
2 .
Räkna bakåt tre månader , eller 12 veckor , från det datum du fick i det första steget. Det datum man hamnar på när du räknar bakåt är din förfallodagen .
3 .
Kontrollera din ägglossning datum i kalendern , om du vet det . Räkna bakåt tre månader efter denna dag och du kommer att avveckla på din förfallodagen .

Online Beräkning


1 .
Besök en automatiserad hemsida graviditet beräkningen såsom site föreskrivs under avsnittet Resurs nedan .
2 .
Skriv in det första datumet för din sista tid . Kontrollera din kalender om du inte kan minnas nonchalanta .
3 .
Ange den genomsnittliga längden på din menstruationscykel , och tryck sedan retur och hemsidan kommer att beräkna ditt förfallodagen åt dig automatiskt.

träffa en läkare


1 .
Boka tid med din barnmorska för att få ett ultraljud . Ju tidigare du planera dina ultraljud , desto bättre . Ultraljud för att beräkna förfallodagar är noggrannare ju tidigare i graviditeten du befinner dig.
2 .
Har din barnmorska ge dig en transvaginalt ultraljud om du är inom ditt första fem veckorna av graviditeten. Från denna din läkare kan berätta för dig din förfallodagen inom fem dagar noggrannheten .
3 .
Har din barnmorska göra en vanlig ultraljud om du är längre bort än fem veckor . Din läkare kommer att kunna berätta din förfallodagen inom en 10-till 15-dagars intervall med denna metod

tips och varningar


 • För att veta . din förfallodagen , är det viktigt att ha hållit koll på din period scheman innan du blir gravid . Att hålla en kalender på din period rekommenderas om du försöker bli gravid . Dessa beräkningsmetoder är baserade på en cykel som medeltal 28 dagar . Om du känner till längden på din cykel kommer du behöva justera räknar därför att matcha din personliga menstruationscykel längd .


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:Prognosen för tinea pedis

  Relaterade artiklar


 • hur man ska äta under amningen
 • information om prostata kosttillskott
 • varför grupp sjukförsäkring är viktigt
 • hur man kan planera barnets första resa till barnläkaren
 • recept löss behandling
 • hur man undviker fallit valv
 • hur man hittar en slutenvården program alkohol behandling
 • menstruationscykeln och stress
 • mjälte hos barn
 • hur man vet riskerna med hysterektomi kirurgi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com