hur man konfrontera ett drogproblem

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-13
Interventioner , eller processen för att konfrontera en missbrukare med fakta i sitt missbruk , är en svår , hjärtskärande process . Medan frustrerande , har vissa metoder tagits fram som verkar för att ge bästa chans att lyckas med att få den beroende (minst ) att erkänna sitt missbruk . Ändå är det ofta så att interventioner är det sista halmstrået för att få en missbrukare i behandling eller åtminstone att inse att det finns ett problem

Hur konfrontera en Addict


1 .
Bjud nära familj och vänner till missbrukaren att bistå vid ingrepp . Det är möjligt att investera i en professionell intervention rådgivare , men detta bör varnande , eftersom rådgivaren inte är personligen känd av beroende, och därmed kan framkalla en fientlig reaktion ( Referens 2) .
2 .

har ett mål i åtanke före interventionen . Mål kan handla om enkla önskan om en missbrukare att erkänna det finns ett problem , eller ens att intervenienterna vård , och inte "döma" missbrukaren . Vid maximal kan en framgångsrik intervention få den beroende att erkänna att ett behandlingsprogram som är nödvändigt , även om detta är sällsynt för första gången ( ref 1).
3 .
Engagera den beroende på de mest utsatta tider . Den bästa tiden att konfrontera en missbrukare efter ett allvarligt tillbud : en kamp , en bilolycka , en förlust av ett jobb . I ett sådant fall kommer förnekande av problemet vara svårare att motivera . Morgnar är ofta det bästa , när en missbrukare är avslappnad och inte hög . Att konfrontera en hög person kommer att sluta i ett misslyckande . Den person måste vara en sårbar tid på dagen eller ens deras liv för att eventuellt acceptera motiveringen av insatsen ( Referens 2) .
4 .
Förbered dig för fientlighet och förnekelse . Beroende är en utmärkt lögnare : rimliga förklaringar av dåligt uppförande kommer att uppstå och den fientlighet som kan vara mycket svårt . Bo på kurs . Låt inte ljuga för missbrukare , samt de fromma personliga skäl , kraft intervenienterna ur kurs . Gå till botten i frågan och stanna där . Engagera sig i "rationella " debatt med missbrukare är en säker väg till misslyckande . Missbrukare är experter justifiers .
5 .
Håll tonen företaget, utan fråga . Göra det mycket klart att avvisandet av insatsen kommer att leda till allvarliga resultat , såsom förvisning från hemmet . Vad du än gör , se till att missbrukaren inser att livet kommer inte att gå på som vanligt för han /hon avvisar intervention . Dessutom , se till att intervenienterna klargöra att vänskapsband kommer att försvinna som en följd av avvisandet av intervention (Referens 2) .

tips och varningar


 • Erkänn mönster av själv-berättigande när missbrukaren den konfronteras . Förbered dig för den troliga skäl för sitt missbruk som en form av motivering . Se till att ignorera dessa och stanna kvar på enda punkt : du har ett problem . Inte avviker under några omständigheter. Avvikelse och distraktion ( särskilt vänder samtalet mot intervenienten ) kommer troligen att vara det viktigaste försvarslinjen för missbrukaren.
 • Kom ihåg att missbrukaren inte bor i samma verklighet som du gör . Narkotika skapa en ny verklighet där missbrukaren inte erkänner konsekvenser .


 • Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:alternativ för kirurgi för viktminskning med tillägg

  Relaterade artiklar


 • hur man använder make - coachade förlossning tekniker
 • Så för att lindra menstruationskramper
 • mjälte hos barn
 • hur du gör din egen värmedyna
 • hur man lyfter objekt när gravid
 • hur man reser med bil när man är gravid
 • hur man handskas med huvudlöss i dina barn
 • hur till återvinna från sjukdom fort
 • hur man ska förstå klimakteriet
 • hur man desinficera ytor som möss har varit på
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com