hur man skriver en traditionell dödsruna

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-07
En dödsruna fungerar som en av de skriftliga senaste skivorna i en människas liv . Det återspeglar deras prestationer , hobbyer, intressen och allmänt listor deras familjemedlemmar och nära vänner . Ibland skriven av tidningen och sjukvårdspersonal och andra tider skriven av en nära anhörig , är en dödsruna ett personligt tonfall om en avliden person som delas med andra som brydde sig om honom medan han levde . Skriva en traditionell dödsruna bara kräver kunskap om standardformat och personlig information för att fylla i luckorna .
1 .
Cite plats , dag , dödsorsak direkt efter att ange namnet på den avlidne . Detta är också den punkt där du behöver ta med namnet på den begravning hem samt tid och datum för alla tjänster som hålls för att hedra den avlidne . Vissa människor väljer att inte inkludera dödsorsak, om det var en våldsam , istället bara väljer att säga den person som gått bort .

Exempel : John Doe , 57 , dog lördagen i Anywhere , Tenn, efter en lång kamp mot cancer . En minnesstund kommer att hållas kl 02:00 söndag 15 Feb kl Anywhere Funeral Home .
2 .
Skriv en punkt om sin utbildningsbakgrund och arbetsplats . Detta är en ganska okomplicerad punkt att bara låta folk veta lite om vad han gjorde för en levande och hur han tillbringade en del av sitt liv innan hans bortgång.

Exempel : John utexaminerades från Anywhere College med en kandidatexamen inom vetenskap 1973. Han var anställd med Anytime Technologies i 15 år .
3 .
Skriv en punkt om hans hobbies och allmänna intressen . Detta ger en mer personlig titta in i livet av den avlidne , med information endast hans innersta krets kan ha känt . Om det finns en lång lista med familj som ska ingå i dödsrunan , många människor väljer att hoppa över denna punkt .

Exempel : John älskade att jaga och fiska . Han var medlem i Anywhere Baptist Church och njöt den tid han tillbringade med sin fru och fem barn
4
Lista familjemedlemmar , till att börja med sin make-. om han hade en-och omedelbar barn . Traditionella dödsrunor lista endast en make /maka , barn, föräldrar, mor-och farföräldrar , barnbarn och nära vänner . Detta är dock i allmänhet en personlig fråga och om du är villig att betala mer för utrymme i den lokala tidningen , kan du lista så många som du vill .

Exempel : John efterlämnar sin fru i 25 år , Jane , tre döttrar , Elizabeth Williams , Rachel Doe och Jennifer Jones , hans föräldrar , Elise och Ralph Doe , fem barnbarn , och Robert Belford , en nära vän till familjen .
5 .
Avslöja kontaktinformation till begravningen hemma eller bårhus som ansvarar för tjänsterna . Detta ger läsaren med kontaktinformation , om de behöver mer information eller vill bidra till de tjänster som på något sätt .

Exempel : För ytterligare information om service , kontakta Anywhere Funeral Home at (000) 000-0000
.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man förebygger Flathead syndrom

Relaterade artiklar


 • hur tömma prostatan
 • hur man kan planera för din hysterektomi
 • depression på grund av oregelbunden menstruation
 • foto ljusterapi för gulsot
 • hur man väljer terapi för klimakteriet
 • hur man ska förstå manliga klimakteriet
 • vad är normalt protokollet för en onormalt cellprov ?
 • dialysbehandling för njursjuka barn
 • hur du skyddar dina ögon när du använder en dator
 • negativa effekten av jelqing
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com