influensa vård för äldre

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-03
Enligt Världshälsoorganisationen, vuxna över 65 år är en riskgrupp för influensa. Eftersom deras kroppar är mindre lämpade att bekämpa influensa, andningssvikt och lunginflammation är vanliga. Dessa sjukdomar kan leda till döden. Att se en läkare så snart som symtom uppträder kan förhindra mer allvarliga hälsorisker

Flu Tecken

När vård av äldre, var uppmärksam på tecken av influensa. Dessa tecken inkluderar utdragen feber , huvudvärk , svettig eller fuktig hud , ansträngd andning, kräkning eller diarré, utmattning och allmän smärta och värk .

säsongsbunden influensa Care

Ta den äldre personen till läkare omedelbart om du misstänker att han har influensa . Medicinering som Tamiflu eller generiskt motsvarande bör ges inom 48 timmar efter symtom för att bekämpa de vanligaste typerna av influensa A och B. Söker läkarvård är också nödvändigt att upptäcka eventuella tecken på pneumoni eller andra sjukdomar i andningsorganen. Äldre patienter som verkar extremt sjuk kan få tillträde till sjukhus för vidare observation.
Äldre människor som drabbas H1N1 kan behöva läggas in på sjukhus om de har en bakomliggande sjukdomar som diabetes eller hjärtsjukdomar. H1N1 i kombination med andra förhållanden ökar risken för död.
Hemma övervaka den äldre. Uppmuntra honom att dricka vätskor som vatten, te och juice för att förhindra uttorkning. Äta kan vara svårt, så uppmuntra små måltider så länge kräkning uppstår inte. Mjuka livsmedel såsom bananer, havregryn, apelsinskivor, ris och kyckling soppa innehåller C-vitamin, B6, B12 och folsyra behövs för att hjälpa kroppen att återhämta sig. Sängläge är också viktigt. Se den äldre personen fortsätter att ta mediciner som behövs för orelaterade sjukdomar eller tillstånd om inte dessa läkemedel reagera negativt med influensa mediciner.
Ta inte den äldre utomhus i kallt väder utan en varm rock, hatt och handskar. Kall luft kan sänka immunitet och orsaka ytterligare andnöd.
Ta den äldre personen till sjukhuset om hans tillstånd försämras eller han inte verkar återfå inom en vecka för att besöka läkaren .

förebyggande av influensa

Komma årliga influensavaccin är ett sätt att förhindra sjukhusinläggning , lunginflammation och död . De flesta apotek , äldrecenter , läkare och organisationer som Röda Korset vaccinationer erbjuda influensa . Det pneumokockvaccin rekommenderas också för äldre att förhindra uppkomsten av lunginflammation väckt den av bakterier . Kontakta läkare att lära mer om H1N1-vaccin och tillgänglighet.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:Varför är långsam viktminskning så över 40 ?

Relaterade artiklar


 • hur man hittar hysterektomi resurser
 • hur behandlingar
 • svåra magkramper hos barn
 • hur fort innan ett abdominellt ultraljud
 • hur man kan förhindra ärrbildning
 • hur man förbereder friska efter skolan snacks
 • hur man blir en säkrare senior
 • kolesterol provningsförfaranden
 • förångarens vs kall dimma luftfuktare
 • alternativ behandling för makuladegeneration
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com