kan du bestämma könet på ett barn innan 20 veckor?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-29
Du kan bestämma könet på bebisen innan 20 veckor med varierande grad av exakthet beroende på vilken metod du använder : . ultraljud eller fostervattenprov

Genital utveckling

Innan om din åttonde graviditetsveckan , manliga och kvinnliga könsorgan hos foster verkar vara identiska, men barnets kromosomer redan avgöra om bebisen är en pojke eller en flicka . Vid ungefär 12 veckor , har könsorgan börjat differentiera , men dessa skillnader kan inte vara synliga ännu på ett ultraljud .

Ultraljud

Du kan avgöra könet på en baby med ultraljud så tidigt som 16 veckor , men riktigheten av dessa resultat kommer att vara starkt beroende av barnets ställning och teknikerns kompetens . De flesta läkare rekommenderar att du väntar tills minst 18 veckor att ha ett ultraljud för att fastställa kön för mer exakt resultat .

Fostervattensprov

En fostervattensprov tester barnets kromosomer för avvikelser , och den kan bestämma könet på barnet . Fostervattensprov kan genomföras så tidigt som 14 veckor .

Varning

En läkare kommer att utföra ett fostervattensprov genom att ta bort en liten mängd fostervatten från fostersäcken med en nål . Förfarandet medför en liten risk för infektion och en 0,5 procents risk för missfall . På grund av den aktuella risken, är fostervattensprov rekommenderas endast för kvinnor löper större risk att få barn med en kromosomavvikelse : de som är över 35 år , har en familjehistoria av kromosomrubbningar eller har en tidigare barn med en missbildning

Att tänka på

Redan vid 20 veckor , beror noggrannheten i ett ultraljud på sådana faktorer som barnets position och rörelser , och dina tekniker ultraljud förmåga att läsa resultaten . Även ultraljud har förbättrat sin förmåga att bestämma ett barns kön , de är inte 100 procent korrekt.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:Vilka är fördelarna med Aqua terapi ?

Relaterade artiklar


 • hur ta hand om en bebis i pediatrisk omvårdnad
 • hur man reser med bil när man är gravid
 • hur man kan övervaka ägglossning
 • hur du avgör om du har fotsvamp
 • hur man identifierar emotionella funktionshinder
 • VA sjukhem förmåner
 • barn mul smärta
 • vaccin krävs för barn
 • vad man ska ge ett barn att dricka när han har influensa
 • hur man gör en kvinna gå in arbetskraft
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com