typ av slät hjärtmuskeln

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-01
Det finns tre typer av muskler : skelettet , eller " strimmig , " som rör sig armar och ben , smidig , som i det ihåliga organ såsom njurar och hjärtmuskeln. Cardiac (hjärta ) muskel är unikt eftersom det verkar ha ett blandning av mjuk och tvärstrimmig muskulatur egenskaper

En unik Tissue

glatt muskulatur ser ut och fungerar annorlunda än tvärstrimmig muskulatur . Glatt muskulatur ligger i ark , medan tvärstrimmig muskulatur är mer paketerat . Även hjärtmuskeln har vissa kvalitéer i glatt muskulatur , anses det vara en tvärstrimmig muskel . Det skiljer sig från en typisk tvärstrimmig muskulatur genom att dess cell fibrer är sammankopplade och cylindrar är kortare än i tvärstrimmig muskulatur. Det liknar glatta muskulaturen i att det är ofrivillig, vi kan inte göra våra hjärtan slår efter behag. Placeringen av kärnorna i muskeln spricker också sin kategorisering mellan släta och tvärstrimmig.

Unika celler i

Pacemaker celler i hjärtat kategoriseras med glatta muskelceller. Dessa celler ger hjärtat en signal att slå. De kan initiera kontinuerlig elektrisk aktivitet alldeles själva, de behöver inte en extern stimulans. De ligger nära sinoatriellt nod, som ligger i höger förmak.

Pacemaker celler finns också andra ställen i kroppen, till exempel i livmodern och matsmältningssystemet

Fler glatt muskulatur

Hjärtat har också kärlbädden -. vener och artärer som bär syre och näring till vävnaden. Att kärlen har glatt muskulatur drar ihop sig och vidga kärlen. Att rörelsen kontrollerar trycket i blodet inom.

Hur de fungerar

Alla typer av muskel har de proteiner aktin och myosin. När stimuleras för att dessa proteiner glida mot varandra kontrakt muskeln. I tvärstrimmig muskulatur, är dessa stimuleras av motor-nervceller. Glatta muskulaturen är själv-retbara men kan stimuleras av lokala motor-nervceller.

Narkotika för att titta

Läkemedel som påverkar glatt muskulatur kan påverka hjärtat. Mediciner som kan vidtas för att bromsa matsmältning eller långsam uteruskontraktioner kan ha en skadlig inverkan på hjärtat. Vissa hormoner påverkar hjärtat också. Läkare bör ges en fullständig hjärt medicinsk historia, och alla sådana droger bör noga övervakas av läkare.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:huvudvärk och kräkningar hos barn

Relaterade artiklar


 • de teratogena effekterna av Tegretol
 • hur man sterilisera kontaktlinser
 • hur man ska gå att få dagen efter-piller
 • hur man ska tolka medicinsk forskning
 • hur man ska behandla femte sjukdom
 • hur man handskas med huvudlöss i dina barn
 • vad är en PSA- nivå ?
 • hur man andas ordentligt
 • menopausala värmevallningar botemedel
 • hur man kratta löv och gå ner i vikt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com