vad är det tidigaste jag kan ta reda på vilket kön ett barn ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-26
Det tidigaste man kan bestämma könet på ett foster på cirka 14 veckors graviditet , om du genomgå fostervattenprov och 16 veckor genom ultraljud . De flesta läkare rekommenderar att du har ett ultraljud mellan 18 och 20 veckor om du vill veta om bebisen är en pojke eller en flicka

Genital utveckling

Trots att kromosomer bestämmer kön vid befruktningen , könsorganen av pojke och en flicka ser identiska fram till omkring den åttonde veckan av graviditeten . Genom veckan 12 de visas olika , men skillnaderna kanske inte syns ännu på ett ultraljud .

Ultraljud

Om du vill ta reda på könet på ditt barn , kommer de flesta läkare rekommenderar en ultraljudsundersökning vid cirka 20 veckor . Det är möjligt att bestämma kön genom ultraljud så tidigt som 16 veckor , men precisionen är beroende av ditt barns position och ultraljud teknikerns skicklighet . Det är rekommenderat att du väntar till minst 18 veckor .

Fostervattensprov

Fostervattensprov används för att testa för kromosomavvikelser. Kvinnor som är över 35 , har en familjehistoria av abnormitet eller har haft ett barn med kromosomavvikelse rekommenderas för fostervattensprov. Eftersom det testar kromosomerna , det kan också bestämma kön . Fostervattensprov kan genomföras så tidigt som 14 veckor .

Varning

En läkare utför ett fostervattensprov genom att ta bort en liten mängd vätska från fostervatten säck med en nål . Förfarandet medför en liten risk för infektion och en 0,5 procent risk för missfall. På grund av denna risk är fostervattensprov rekommenderas inte till kvinnor som inte omfattas av risken kategori för att ha ett barn med en kromosomavvikelse . Det är inte utförts för att testa barnets kön ensam. Om du har övervägt riskerna och fördelarna med detta förfarande och väljer att genomgå fostervattenprov kan du ta reda på kön på ditt barn.

Överväganden

Redan vid 20 veckor, beror noggrannheten av ultraljud på faktorer såsom din barnets ställning och rörelser och din ultraljud tekniker förmåga att läsa resultaten. Även ultraljud har förbättrats i deras förmåga att bedöma kön, testerna är inte 100 procent korrekt.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:teorier om barns fysiska utveckling

Relaterade artiklar


 • Hur du tar antihistaminer när man är gravid
 • hur man kan sluta röka & dricka med akupunktur
 • hur man kan undvika att få PMS
 • hur man mäter in fukt
 • hur man behandlar en stubbed tå
 • vad man ska göra för att minska STREP b under graviditeten?
 • hur man ska behandla blåsor när du bär skor som orsakade dem
 • hur man ska behandla halsfluss
 • hur man använder en örontermometer
 • vad är skillnaden mellan Waran & heparin ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com