Hur påverkar rökning har på barn?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-27
De hälsorisker som rökning och passiv rökning är välkända, men barn fortsätter att påverkas av farorna med cigaretter. Utbilda barn och föräldrar om de negativa effekterna av rökning är ett viktigt steg för att skydda sina långsiktiga hälsa

hälsoeffekter

Barnens växer och utvecklas organ är mer mottagliga för gifter och cancerframkallande ämnen i röken än vuxna. American Cancer Society rapporter om att passiv rökning orsakar " 150. 000 till 300. 000 lung infektioner, såsom lunginflammation och bronkit hos barn yngre än 18 månader , vilket resulterar i 7. 500 till 15. 000 sjukhusinläggningar per år . " Bebisar som andas passiv rökning löper större risk att dö av SIDS ( plötslig spädbarnsdöd ) .

Enligt Center for Disease Control and Prevention , barn som utsätts för rök är mer benägna än sina jämnåriga att drabbas av täta hälsoproblem , bland annat öroninflammationer , luftvägsinfektioner , bronkit och nedsatt lungfunktion . Exponering för passiv rökning ökar också svårighetsgraden av astma hos äldre barn och orsakar alltför mycket slem, obehag i bröstet, väsande andning, hosta och andnöd hos barn som inte har astma.

Deltagande i idrott

inverkan på hälsan som barn och tonåringar erfarenhet från rökning och passiv rökning kan påverka deras möjligheter att konkurrera mot sina kamrater inom idrotten. Nedsatt lungfunktion, dålig cirkulation och hjärtklappning kan alla störa ett barns förmåga att idrotta. Rökning och passiv rökning kan också påverka en ung människas förmåga att komma tillbaka in i matchen efter en skada. Enligt experterna på Kidshealth. org minskar rökningen kroppens produktion av kollagen, vilket resulterar i gemensamma idrottsskador tar längre tid att läka. Sport är ett sätt för barn och ungdomar att lära sig att arbeta som ett lag och få fysisk kondition. Oförmåga att delta är skadligt för den allmänna hälsan

Föräldrar som förebilder

Experterna på Kidshealth. org rapport att de flesta barn säger att de vill vara precis som en av sina föräldrar när de växer upp. När barn ser sina förebilder rökning , kan de felaktigt tror att rökning är ofarligt . Föräldrar också ofta att sända fel budskap när de talar om farorna med rökning , men fortsätta att röka . Föräldrar som röker bör tala med sina barn om varför rökning är ett misstag och göra en insats för att sluta eller skära ned .

Experimentera

Enligt en rapport som publicerades i Archives of Pediatrics och ungdomspsykiatri medicin , barn som rökte bara en cigarett av tio års ålder var dubbelt så stor risk att bli vanliga rökare i tonåren som barn som aldrig hade provat cigaretter . Likaså var barn som rökte mer än en cigarett med en ålder av tio tre gånger så stor risk som sina kamrater att bli vanliga rökare . Utbilda barn tidigt om farorna från rökning kan bidra till att hålla dem från att experimentera med cigaretter .

Olyckor

Enligt " Dess My Life " på PBSkids. org , omkring 1500 barn dör varje år när deras hem fattar eld från ett obevakat cigaretter .

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:vilka funktioner den mänskliga levern utföra?

Relaterade artiklar


 • hur man eliminera dåliga vanor
 • blodsockernivåer hos barn
 • information om prostata kosttillskott
 • vad är Essure preventivmedel förfarande?
 • hur man ger lavemang
 • hur lätt ryggvärk från graviditet
 • hur man berättar du är gravid under p-piller
 • hur man utarbetar efter IUD
 • hur man förbereder naturläkemedel för baby kolik
 • geriatriska urinvägsinfektioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com