Var finns de lymfkörtlar som finns i en manlig?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-20
Lymfkörtlar är en del av kroppens lymfsystem. Lymfsystemet är en viktig del av immunsystemet och lymfkörtlar är bara en del av den komplexa helheten. För det mesta, är platsen för lymfkörtlar påverkas inte av kön. Inguinal noder, eller de som finns i ljumskarna, är ett undantag. Men vad lymfkörtlarna kan berätta om din kropp är mycket viktigare än var du hittar dem

lymfatiska systemet

. Det lymfatiska systemet är en integrerad del av immunförsvaret. Består av lymfkörtlar, benmärg, mjälte och tymus, filter lymfsystemet vätskor för föroreningar som bakterier, virus och även celler cancer. Den producerar vita blodkroppar för att bekämpa dessa föroreningar. Mjälten är ansvarig för filtrering blod. Benmärg och tymus producera leukocyter och T-celler respektive.

Lymfkörtlar

I lymfkörtlarna är ansvariga för filtrering lymfan. Lymfan är en klar blodplasma som transporterar syre, proteiner, glukos och vita blodkroppar. Denna klara vätska omger varje cell i våra kroppar och filtreras genom lymfkörtlarna . Lymfkörtlarna fånga några virus, bakterier eller andra föroreningar och lymfocyter tillverkning (en typ av vita blodkroppar ) för att motverka en infektion de kan hitta . När lymfkörtlar amp upp sin produktion av vita blodkroppar , sväller de . Det finns mellan 500 och 700 lymfkörtlar i våra kroppar . De flesta av dem kan vi inte känna , men det finns några i halsen , armhålan och ljumsken som blir påtaglig när svullen .

cervikala lymfkörtlarna

främre och bakre livmoderhalscancer lymfkörtlar är ansvariga för filtrering vätskor från platser som bihålorna . Svullna lymfkörtlar i detta område kan visa på en sinus-infektion, förkylning eller influensa. Lymfkörtlar du känner är den främre dem, som ligger strax under hakan, och är i samma läge för både män och kvinnor.

Axillär lymfkörtlar

ligger i armhålorna, det armhålan lymfkörtlar tömma armar, bröstkorg vägg och bröst eller bröstfenor område. Dessa kan bli svullen på grund av virus som vattkoppor och HIV eller cancerformer som lung-eller bröstcancer. Enligt American Cancer Society, kommer ca 1. 910 nya fall av bröstcancer hos män diagnostiseras under 2009. Så dessa lymfkörtlar är lika viktigt för män att vara medveten om som kvinnor.

Inguinal Noder

Dessa är de lymfkörtlar som finns i ljumskarna. Naturligtvis beroende på skillnader i anatomi, de är inte på exakt samma platser, men både män och kvinnor har påtagliga lymfkörtlar på framsidan av kroppen där låret möter bröstkorgen. Svullnad i dessa lymfkörtlar kan beteckna infektioner i ben och fot, förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar, eller lymfom, en typ av cancer.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:hur man kan hjälpa trigeminusneuralgi med zonterapi teknik

Relaterade artiklar


 • hur man gör en kvinna gå in arbetskraft
 • hur man får barn att äta en hälsosam frukost
 • hur man hanterar smärtan under förlossningen
 • Hur vet man att tillämpa en mullvad bort produkt för maximal nytta
 • sätt att gå in arbetskraft
 • hur du tar bort ett främmande föremål från under en spik
 • är Tylenol athritis säker för användning under graviditet ?
 • hur man hittar den senaste informationen om fotvård och fot produkter
 • hur man kan förstå och förebygga narkotika & alkoholmissbruk
 • hur man vet riskerna med mastektomi kirurgi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com