barn vax avlägsnande

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-20
Öronvax kan tyckas grov , men den har ett viktigt arbete --- hålla insidan av örat friska . Det fångar upp damm och andra partiklar som kan komma in i hörselgången och orsaka infektioner och skador . Det hjälper till att hålla örat från att bli för torr och skyddar örat vävnad från vatten . Emellertid kan en överdriven ansamling av öronvax orsaka problem hos småbarn som smärta , infektion och nedsatt hörsel . Det måste komma ut

Allmänt underhåll

Föräldrar behöver vanligtvis göra väldigt lite för att kontrollera sina barns öronvax . Ett litet barn som blir regelbundna bad och vistelser tillräckligt mycket vätska kommer sannolikt inte har problem med öronvax . Om något vax visas utanför hörselgången , använd en fuktig trasa eller ett finger för att torka ut den. Ett öra pinnen är bra att använda om du är försiktig att inte sticka den i hörselgången .


Om du hittar en överdriven mängd vax i ditt barns öron , eller om han visar tecken på obehag såsom gnugga öronen eller rycka på dem , boka tid med barnets läkare . Läkaren kan bli av med vax och kontrollera att inget annat är fel med ditt barns öron .

Medicinsk hjälp

En läkare har flera sätt att ta bort vax från barns öron . Han får använda ett instrument som kallas kyrett att ösa eller försiktigt skrapa ur bebyggda vax . Läkaren kan också spola ut örat med en varm vätska , som kommer att mjukna vaxet och låt det komma ut lättare . Vaxet kan sugs ut . Om läkaren hittar tecken på infektion , kan hon skriva örondroppar till barn . Om vaxet avskaffande kommer att vara särskilt smärtsamt, eller om barnet är samarbetsvillig, kan narkos bli skyldiga att ta bort den.


Föräldrar inte bör försöka att ta bort öronvax från sina barns hörselgången. Sätta ett öra kompress eller något annat i barns hörselgången kan orsaka allvarliga skador och kan tvinga öronvax längre in i kanalen. Ett barn som har regelbundna problem med öronvax uppbyggd eller blockeringar ska träffa en läkare, som kan ge föräldrar eller vårdnadshavare tips om hur man kan stoppa uppbyggnaden från att bli ett problem. Dessa kan omfatta regelbundna spolningar med varm vätska och användning av en over-the-counter öronvax remover. Följ alla anvisningar noggrant och ett nära samarbete med barns läkare för att undvika allvarliga skador på barnets öron.

Previous:hur man förstår alternativa sätt att mitralisklaffstenos reparera Next:sätt att hjälpa barn sova

Relaterade artiklar


 • Hur vet de nya teknikerna i mastektomi kirurgi
 • hur du skapar din ideala födelse plan
 • behandling för gulsot hos spädbarn
 • hur man ska behandla nedskärningar hemma
 • hur man behandlar en krossad spik
 • hur man kan stärka ditt immunförsvar: tips från en va akutvårdscenter
 • allmän livsmedelssäkerhet
 • torra hårbotten och håravfall hos barn
 • Vilka är fördelarna med diosmin ?
 • hur man förlorar extra pounds när ditt barn är fött
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com